Çay, Ekmek, Ekmek Tarifi, Kuru Üzüm, Tatlı Ekmek
Çayın dünyadaki tarihini anlatan “Tea – A Global History” başlıklı kitapta Türkiye’de çayın tarihi de etraflıca anlatılıyor. İngiltere’de yeni piyasaya çıkan kitapta yazar Helen Saberi demli çayla yapılan bu tarife de yer vermiş. Yağsız olan kek gibi bu ekmeği yerken ince dilimleyin ve biraz tereyağı sürün.
Malzemeler
2 tatlı kaşığı siyah çay yaprağı,
1,5 bardak kaynar su,
125 gr. şeker,
300 gr. karışık kuru üzüm,
1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi,
250 gr. un,
1 tatlı kaşığı tarçın,
2 yumurta.
Çayı kaynar suda 5 dakika kadar demleyin ve süzün. Şekerle karıştırın ve üzümlerin üstüne dökün. Portakal kabuğu ve suyunu da ekleyip bir gece veya 4-5 saat bekletin. Çaylı üzüme kalan malzemeyi ekleyin ve iyice karıştırın. Kek kalıbını yağlı kâğıt ile döşeyin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1- 1 ½ saat kadar pişirin.