chat batak oyna tavla oyna gay sohbet bedava okey oyna gabile oyunlar oyna deneme bonusu çevrimsiz bonus kocuce osko oldschoolko kiralık bahis sitesi satılık bahis sitesi Casinolu kiralık bahis sitesi kiralık bahis sitesi fiyatları satılık bahis sitesi satılık bahis yazılımı Kiralık bahis Sistemleri Kiralık casino siteleri Youtube izlenme satın al Youtube Abone Satın al
Edirne Yemekleri
Sayfa: [1]
Gnderen Konu: Edirne Yemekleri  (Okunma Says 4181 Defa)
0 ye ve 1 Ziyareti Konuyu ncelemekte.
kezban62
Moderatr
*
Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 11426



yelik Bilgileri WWW
« : 25 Nisan 2011, 12:58:56 »

Cier Sarma, Damat Paas, Edirne Mutfa, Tarhana orbas
Edirne mutfa genellikle Osmanl saray mutfann lezzetlerini yanstan bir mutfak kltrne sahiptir. Gnmze kadar gelen etli yemekler, hamur uleri ve tatllar, zellikle iftar sofralarnda hala tercih ediliyor. Hem iftarda hem de sahurda orba vazgeilmez.

Yrenin tarha orbas olduka mehur. Ana yemekler olarak da, etli yemeklerde damat paas, cier sarma, erkez tavuu tercih ediliyor. Halen gnmzde de yaplagelen yaprak cier kavurmasn mutlaka denemelisiniz. Her ne kadar birok ilde lokantalarda yaplmaya allsa da, yerinde yemek daha bir baka. Sonra, kuskus kapamas, yufkal pilav, Rumeli lokmas, salma, kymal saray pidesi, etli Rumeli lokmas, kandili mants; hamur yemekleri olan piruhi, bulgurlu kol brei, kaamak, etli kandil mants, hindi dolma, bulgurlu ve eksimikli kol brei, kesme, tarhana bulamac sklkla yaplyor. Yemek sonrasnda tatl olarak da dilber duda, sarg burma, pelte peim, zerde, niasta helvas, Selanik tatls, kei patisi, peynir tatls, hmerim, kak helvas yenilmektedir. zellikle sahur vakitlerinde, kol brei ile birlikte hem tatl niyetine, hem de midenin rahat etmesi iin, eitli kurutulmu meyvelerden yaplan hoaflar tercih ediliyor.

Edirne’den Yemek Tarifleri

Cier Tava
Malzemeler :
Dana cieri,
buday unu,
ya,tuz,
kurutulmu krmz biber.

Hazrlan: Sinirleri alnan taze dana karacieri keskin bir bakla ince ince yaprak eklinde kylp, ykanp tuzlandktan sonra kylan cierler una bulanp bol ve kzgn yada kzartlr.Tavadan alnan kzarm cierler servise sunulur.Cier tavann yannda mutlaka yazn gnete kurutulup krmz hale gelen biberler kzgn yada kzartlp verilir.

Cier Sarmas
Malzemeler:
1 takm kuzu cieri
2 bardak pirin
6 adet taze soan
1 adet kuru soan
1 demet taze nane
1 orba ka karabiber
1 kak sala
3 bardak su
yeterince tuz, ya

Hazrlan: Cierler bir tencerede kavrulur. Sonra soan ve sala ilave edilip birlikte kavrulur. Ayn tencereye 2 bardak pirin ilave edilip cierlerle kavrulur. Daha sonra 3 bardak su, tuz, karabiber ve nane ilave edilerek ksk atete 10 dakika piirilir. Daha sonra kuzu cierinin sarmasna bohalar halinde sarlp bir tepsiye dizilir. zerine bir bardak su ilave edilir, sarmalarn stne yumurta sars srlp piirilir.

Elbasan tava
Malzemeler:
3 orba ka margarin
750 gr. kemiksiz kuzu eti
2 orta boy soan
6 su barda su, tuz
6 su barda szme yourt
1/2 su barda un
3 yumurta sars

Hazrlan: Margarin bir tavada eritilir, ya kznca etler ilave edilip bir kez alt st edilip iki taraf altn sars rengini alncaya kadar 3′er dakika piirilir. ri doranm soanlar, su tuz ilave edilerek ksk atete 1, 1.5 saat piirilir. Baka bir kapta yourt unla kartrlr iine 2.5 bardak szlm et suyu konarak ar atete 10 dakika piirilir. Yumurta sarlar rplp karma eklenir. Sos scak olarak etlerin zerine dklr ve nceden stlm frnda 5-10 dakika zeri kzarncaya kadar piirilir. Scak servis yaplr.

Etli marul sarmas
Malzemeler: 4 kiilik
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 marul
100 gr baldo pirinci
1 domates
1 soan
250 gr kyma
2 orba ka zeytin ya
Tuz, karabiber, kimyon

Hazrlan: Marul yapraklarn tek tek ayrp ykayn. Kaynar suda 1 dakika kadar halayp buzlu suyun iine atn. 5 dakika bekletip szn. Soan ve domatesi temizleyip rendeleyin. Maydanozu ve dereotunu temizleyip kyn.Geni bir kapta kyma, domates, soan, pirin, maydanoz, tuz ve baharat kartrn. Marul yapraklarnn ortasna kymal karmdan yerletirin. Yaprak sarmas gibi sarn. Sarmalar tencereye dizin. zerlerine zeytin yan gezdirerek dkn. 1 su barda kadar su ilave edin. Porselen bir tabakla sarmalarn zerini kapatn. Tencerenin de kapan kapatp ksk atete 30 dakika piirin. Servis tabana alp dilerseniz yourt ile birlikte servis yapn.

Katmerli paz brei
Gerekli Malzemeler: 6 kiilik
Yarm kilo paz
3 su barda un
2 orba ka yourt
3 yumurta ak
2 soan
1 ay barda susam
1 su barda svya
1 yumurta sars
Tuz

Hazrlan : Unu hamur yourma kabna aln. Ortasn havuz gibi ap yumurta ak, yourt ve tuzu ekleyin. Yumuak bir hamur elde edinceye kadar yourun. Kk bezeler haline getirip 10 dakika dinlendirin. Pazy ykayp szn ve dorayn. Soanlar kyn. Tavada 2 kak svya stp soan pembeletirin. Pazy ekleyin, suyunu salp ekinceye kadar kavurun. Susam havanda hafife dvn. Kalan svya susamla kartrn. Hamur bezelerine fra ile susaml svya srerek an. Hamuru drde katlayp tekrar an. Kare eklinde kesip ortalarna i malzemeyi yerletirin. Muska eklinde katlayp kenarlarn hafife bastrn. Frn tepsisini yalayn. Hamurlar tepsiye dizip zerlerine rplm yumurta sars srn. nceden stlm 175 dereceye ayarl frnda 35-40 dakika piirin. Scak olarak servis yapn.

Nohutlu ekmek
Malzemeler: 10 kiilik
6 su barda un
1 orba ka svya
45 gr nohut
1.5 orba ka tuz
Su

Hazrlan: Nohudu ykayp havanda dvn. Bir kaba alp scak suyla slatn ve 1 saat bekletin. 1 bardak unu, tuz ve su ilavesiyle yourup yumuak kvaml bir hamur hazrlayn. Nohudu ekleyip kartrn ve 2-3 misli kabarana kadar bekletin. Ayr bir yerde boza kvamnda bir hamur hazrlayp nohutlu hamuru ekleyin ve iyice kartrn. zerini nemli bir bezle rtp scak bir yerde sabaha kadar bekletin (2 saatte bir yorulmas gerekiyor). Kabaran hamuru kalan un, tuz ve su ilavesiyle kulak memesi yumuaklnda olana kadar yourun. Hamuru yalanm tepsiye yayn. zerini nemli bezle rtp lk bir ortamda 1 saat bekletin. nceden stlm 180 dereceye ayarl frnda 35-40 dakika piirin. Scak veya lk olarak servis yapn.

Gaziler helvas
Malzemeler: 6 kiilik
250 gr un
200 gr badem
100 gr tozeker
100 gr tereya
2 su barda st

Hazrlan : Bademleri lk suda bekletip kabuklarn soyun. Bir ka bademi sslemek iin ayrn. St bir tencereye alp stn. ekeri ekleyip kartrn ve tencereyi ocan zerinden aln. Tereyan geni bir tavada eritin. Un ve bademleri ekleyip srekli kartrarak pembeleinceye kadar kavurun. ekerli st azar azar ilave edip kartrmaya devam edin. Helva piince ocaktan alp tencerenin kapan kapatn ve yarm saat dinlendirin. Helvay stre folyo ile kaplanm derin ve kk kalplarn iine paylatrn. Ters evirerek servis tabaklarna aktarn zerine pudra eker serpitirin. Kavrulmu badem, taze nane yapraklar ve dondurma ile ssleyip servis yapabilirsiniz.
Logged

Kadn Temsilcisi
KadncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27213

View Profile
Re: Edirne Yemekleri
Posted on: 28 ubat 2021, 17:57:30

 
      uyari
Merhaba Ziyareti, ncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz in, ye Olmanz neririm. Unutmaynz! Bu Site Sadece, Biz Kadnlara zeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Edirne Yemekleri oyunlari, Edirne Yemekleri programi, Edirne Yemekleri oyunu indir, Edirne Yemekleri program ykle, Edirne Yemekleri download, Edirne Yemekleri istenmeyen tyler, Edirne Yemekleri resimleri, Edirne Yemekleri haber, Edirne Yemekleri ykle, Edirne Yemekleri lazer epilasyon, Edirne Yemekleri msn eklentisi, sarki szleri
Karaelmas
Kralie
*
Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 2201



yelik Bilgileri
« Yantla #1 : 06 Temmuz 2013, 08:59:57 »

Teekkrler.
Logged

Szanoz
Yeni ye
*
Cinsiyet: Bayan
Mesaj Says: 3

Avatar Yok


yelik Bilgileri
« Yantla #2 : 04 ubat 2016, 18:47:30 »

Edirne ciger sanirim ciger tava oluyor gercekten ustalik isteyen farkli guzel bir lezzet paylasim icin de tesekkurler
Logged
Sayfa: [1]
 
Gitmek istediiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Bal Balatan Yantlar Grnt Son Mesaj
Russel Crowe: Ne Haber Edirne! Yeni
Televizyon / Radyo / Magazin
imge34 0 1426 Son Mesaj 29 Temmuz 2013, 17:57:20
Gnderen : imge34