Malzemeler:
3 kahve fincanı pudra şekeri (yaklaşık 200 gr.)
250 gr. - 1 paket- tereyağı ya da margarin (100 gr. eritilmiş, 150 gr. oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 kahve fincanı türk kahvesi (toz)
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
1 kahve fincanı süt
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı:
100 gr. tereyağını kısık ateşte bir sos tenceresinde eritin (kaynamasın), ateşi kapatın ve kırılmış bitter çikolataları sıcak yağın içine atın. Eriyene kadar hızlıca karıştırıp ılınmaya bırakın.
Un, karbonat, pudra şekeri ve türk kahvesini hamur yoğuracağınız kaba alıp karıştırın. Kalan 150 gr. oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalara ayırıp ilave edin. Elinizle pütürlü bir kıvama gelene kadar “mıncıklayarak” yoğurun.
Bitter çikolatalı karışım ılınınca sütle birlikte hamur yoğurma kabına ekleyin ve elinize yapışmayan, oldukça yumuşak ve gevşek bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse 2-3 yemek kaşığı daha un ilave edebilirsiniz ama hamur elinize yapışmayan hale geldiğinde daha fazla un eklemeyin. Hamura daha kolay şekil verebilmek için 15-20 dakika buzdolabında bekletin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın, hamuru buzdolabından çıkarıp merdaneyle çok fazla inceltmeden açarak kurabiye kalıplarıyla şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdikten sonra 25 - 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkınca hafif yumuşak olan bu kurabiyeler soğudukça sertleşiyor. Bu yüzden tepsiden almadan önce biraz ılınmasını bekleyin ya da bir spatula yardımıyla tepsiden alın.