Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Akdeniz Balık Yahnisi  (Okunma Sayısı 1357 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
kezban62
Moderatör
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 11424



Üyelik Bilgileri WWW
« : 24 Mayıs 2010, 10:54:30 »

Malzemesi:
1,5 kilo beyaz etli balık (kırlangıç, lagos, lipsoz, çipura, levrek vs.)

Haşlama Malzemesi:
1 adet soğan
2 adet pırasanın yeşil kısımları
1 adet havuç
2 yemek kaşığı şarap sirkesi
1 adet kereviz sapı
2 adet defne yaprağı
1/2 adet limon kabuğu
5-6 sap maydanoz
5-6 sap rezene veya arapsaçı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Sarımsaklı Sos (Aioli) Malzemesi:
2 adet yumurta sarısı
2 diş ezilmiş sarımsak
1,5 su bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 tatlı kaşığı karabiber

Yahni Malzemesi:
2 adet pırasanın beyaz kısmı
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
6 adet tost ekmeği
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Balık Suyu Elde Etme:
Balıklardan fileto etler çıkartıp kenara koyunuz. Balıklardan çıkan kafa, kılçık ve kuyrukları tencereye koyunuz. Üstüne listede verilen haşlama malzemelerini ekleyiniz. Üstünü örtecek kadar su doldurup orta ateşte 50-60 dakika kaynatınız. Karışımın suyunu tel süzgeçten geçirerek bir başka tencereye aktarınız. Yine orta ateşte beş dakika kaynatınız.

Sarımsaklı Sos Hazırlama:
Sarımsağı yumurta sarıları ve az tuz ile çukur bir cam kap içinde çırpınız. Çırpmayı sürdürerek karışım koyulaşıncaya kadar zeytinyağını damla damla yediriniz. Azar azar limon suyunu ve karabiberi ekleyiniz.

Yahni Hazırlama:
Yayvan bir tencereye zeytinyağını koyup orta ateşte kızdırınız. Boylamasına ikiye kesilip 4-5 mm kalınlığında doğranmış pırasa beyazlarını koyup kavurunuz. Pırasaların üzerine fileto balıkları yerleştiriniz. Üstünü örtecek kadar balık suyu koyunuz. 10-15 dakika haşlayınız.

Servis:
Tost ekmeklerini ekmek kızartıcısında kızartıp kayık servis tabağına koyunuz. Üzerine sulu, pırasalı balıkları döşeyiniz. Sarımsaklı sosun yarısını ısıya dayanıklı çukur bir kaba koyunuz. Kabı, orta ateşte, içinde sıcak su bulunan bir başka kaba oturtunuz. Yumurta sarılarını sosa katınız. Devamlı karıştırarak kaynatmadan krema kıvamına getiriniz ve balıkların üzerinde gezdiriniz. Balıkların üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz. Servis tabağının kenarına sarımsaklı sosu koyup servis yapınız.
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Akdeniz Balık Yahnisi
« Posted on: 19 Mayıs 2024, 04:56:40 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Akdeniz Balık Yahnisi oyunlari, Akdeniz Balık Yahnisi programi, Akdeniz Balık Yahnisi oyunu indir, Akdeniz Balık Yahnisi program yükle, Akdeniz Balık Yahnisi download, Akdeniz Balık Yahnisi istenmeyen tüyler, Akdeniz Balık Yahnisi resimleri, Akdeniz Balık Yahnisi haber, Akdeniz Balık Yahnisi yükle, Akdeniz Balık Yahnisi lazer epilasyon, Akdeniz Balık Yahnisi msn eklentisi, sarki sözleri
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Akdeniz Güneşi Yeni
Kekler - Pastalar
elze 0 2041 Son Mesaj 10 Mayıs 2012, 10:26:32
Gönderen : elze
Hıdırellez Yahnisi Yeni
Et Yemekleri
elze 0 1864 Son Mesaj 31 Mayıs 2012, 12:19:39
Gönderen : elze
Akdeniz - Panait Istrati Yeni
Kitaplar Hakkında Bilgi ve Özetler
sanane_61 0 1242 Son Mesaj 28 Mayıs 2015, 14:07:12
Gönderen : sanane_61