Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Dereotlu Dilbalığı  (Okunma Sayısı 1789 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
kezban62
Moderatör
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 11424



Üyelik Bilgileri WWW
« : 21 Mayıs 2010, 17:27:50 »

2 iri dilbalığı (her biri yaklaşık 600 g)
30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış)
1 1/2 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
1 tatlı kaşığı limon suyu
500 g kabak (kazınıp, ince şeritler halinde doğranmış)
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
limon dilimleri (süsleme için)

Dilbalıklarının derisini yüzüp, fileto çıkarın. Her filetonun kıvrımlı kenar bölümlerini keskin bir bıçakla kesip, kestiğiniz bu parçaları kabaca kıyarak, bir kenara bırakın. Filetoları soğuk su altında yıkayıp, bir tabağa yerleştirin. Tereyağı, dereotlarının 1 çorba kaşığı, tuzun yarısı, karabiberin yarısı ve limon suyunu bir kâsede karıştırıp, kıymış olduğunuz dilbalığı parçalarını karışıma ekleyerek, karıştırın.
Filetoları derisi soyulmuş yüzleri üste gelecek biçimde mutfak tezgâhına koyup, üstlerine kâsedeki tereyağlı dereotlu karışımı sürün. Her filetoyu başından kuyruğuna doğru, tereyağlı karışım içte kalacak biçimde sarın. Elde ettiğiniz balık rulolarını ateşe dayanıklı bir tabağa yan yana yerleştirip, tabağı plastik filmle gevşekçe örterek, bir kenara bırakın.
Kabak şeritlerini başka bir ateşe dayanıklı tabağa koyup, üstlerine kalan tuzu ve kalan karabiberi serpin. Tabağın üstünü, bir kenarı aralık kalacak biçimde (buharın çıkması için) plastikfılmle örtüp, % 100 ısıtılmışfırına vererek, kabak şeritlerini 5 - 6 dakika pişirin. Tabağı fırından alıp, bir kenarda sıcak tutun.
Dilbalığı rulolarının bulunduğu tabağı % 100 ısıtılmış fırına verip, balıkları 2 - 2,5 dakika pişirin. Tabağı fırından alıp, ruloları altüst ettikten sonra, tabağın üstünü yeniden örterek, balıkları % 100 ısıtılmış fırında 2-2,5 dakika daha pişirin. Tabağı fırından alıp, balıkları delikli kaşıkla iyice ısıtılmış bir servis tabağına çıkarın (tabakta kalan balık suyunu saklayın); çevresine, öbürtabaktaki kabak şeritlerini kaşıkla döşeyin. Sonra tabağı plastik filmle örtüp, bir kenarda sıcak tutun.
Mısır nişastasını ateşe dayanıklı bir kâsede biraz soğuk su içinde eritip, balıkların piştiği tabakta kalan balık suyunu katarak, karıştırın. Kâseyi % 100 ısıtılmışfırına verip, içindeki sos kalınlaşıncaya kadar (1,5 dakika), her 30 saniyede bir çatalla çırparak, pişirin. Kâseyi fırından alıp, servis tabağındaki balık rulolarını kâsedeki sosa batırıp çıkararak, yeniden tabağa yerleştirin. Kalan dereotunu üstlerine serpip, limon dilimleriyle süsleyerek, servis yapım.Dereotlu Dilbalığı
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Dereotlu Dilbalığı
« Posted on: 29 Nisan 2024, 05:08:44 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Dereotlu Dilbalığı oyunlari, Dereotlu Dilbalığı programi, Dereotlu Dilbalığı oyunu indir, Dereotlu Dilbalığı program yükle, Dereotlu Dilbalığı download, Dereotlu Dilbalığı istenmeyen tüyler, Dereotlu Dilbalığı resimleri, Dereotlu Dilbalığı haber, Dereotlu Dilbalığı yükle, Dereotlu Dilbalığı lazer epilasyon, Dereotlu Dilbalığı msn eklentisi, sarki sözleri
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Dereotlu Çorba Yeni
Çorbalar
kezban62 0 1921 Son Mesaj 17 Aralık 2011, 13:39:18
Gönderen : kezban62
Dereotlu Peynirli Poğaça Yeni
Hamur İşleri
h!dden-_-world 0 1955 Son Mesaj 03 Şubat 2012, 14:23:12
Gönderen : h!dden-_-world
Soğanlı Dereotlu Ekmek Yeni
Hamur İşleri
elze 0 2009 Son Mesaj 11 Mayıs 2012, 11:58:55
Gönderen : elze
Dereotlu Söğüt Yaprağı Kuzu Ciğer Sote Yeni
Et Yemekleri
elze 0 2015 Son Mesaj 31 Mayıs 2012, 12:21:05
Gönderen : elze
Şişte Enginar Kalbi Ve Dilbalığı Yeni
Deniz Ürünleri
kezban62 0 1844 Son Mesaj 20 Mayıs 2013, 14:57:26
Gönderen : kezban62