Mango Soslu Yengeç Keki
Deniz Ürünleri, Kabuklu Deniz Ürünleri, Mango Sosu, Surimi, Yengeç, Yengeç Keki
Kabuklu deniz ürünleri ile çok sayıda yemek, meze ve garnitür yapılabilmekte. Deniz ürünleri bu anlamda hem yemeklere kattıkları lezzet hem de görsel çeşitlilikle özgün mutfak ve sofraların olmazsa olmazlarından. Bu deniz ürünlü yemeklerden biri de “Mango soslu yengeç keki“. Yengeç eti olarak da bilinen “surumi” ile yapılan bu güzel tarifi bizimle paylaşan ByOtell Mutfak Şefi Sayın Ahmet Yılmaz’a teşekkür ederiz.
Malzemeler
* Yengeç eti (surimi) 90 gr
* Soğan taze 10 gr
* Yumurta 1 adet
* Kişniş 5 gr
* Kekik 5 gr
* Fesleğen 10 gr
* Tost ekmeği 125 gr
* Kırmızı çarliston biber 30 gr
* Sarımsak 2 gr
* Roka 75 gr
* Balzamic 10 gr
* Zeytinyağı 10 gr
* Tuz billur 5 gr
* Ayçiçek yağı 60 gr
* Karabiber beyaz 1 gr
* Mango 33 gr
* Krema 10 gr
Hazırlanışı
Yengeç eti küçük parçalara doğranır ve çiçek yağında sarımsak, kişniş ile birlikte kavrulur. Sonra ince doğranmış taze soğan, taze kekik, fesleğen, krema, yumurta, ufalanmış tost ekmeği, zeytinyağı, tuz, beyaz karabiber ve krema ile birlikte karıştırılır. Daha sonra şekil verilerek galeta unu ve yumurta ile pane yapılır. Ve az yağda yavaş yavaş kızartılır. Jülyen doğranmış mango, kırmızı çarli biber ve roka ile balsamic sirkesi karıştırılır ve yanında garnitür olarak servis edilir.