kezban62
|
|
« : 17 Aðustos 2011, 19:45:50 » |
|
Fransýzlar, lezzetli ve bol kalorili soslarla hazýrlanmýþ etleri yedikleri ve her yemek yanýnda þarap içtikleri halde zayýf kalýrlar. Ýþte Fransýzlar gibi lezzetli yemekler yiyerek zayýf kalmak istiyorsanýz Fransýz diyeti tam size göre.
1. Gün
Sabah: Yarým greyfurt, 1 yumurta, 2 dilim salam.
Öðlen: Yarým greyfurt, 4 ýzgara et, zeytinyaðlý ve limonlu salata.
Akþam: 1 porsiyon domates soslu bonfile et, yanýnda haþlama sebze, bir bardak kýrmýzý þarap.
2. Gün
Sabah: 1 tost, 1 bardak greyfurt suyu, 1 fincan kahve ya da çay.
Öðlen: Yarým porsiyon ton balýðý, yeþil salata, bir muz.
Akþam: 85 gram tavuk, bir tas haþlanmýþ bezelye, bir top vanilyalý dondurma.
3. Gün
Sabah: 1 haþlanmýþ yumurta, yarým muz, bir fincan kahve.
Öðlen: 1 kutu meyvalý yoðurt, 2 bisküvi, 1 fincan kahve.
Akþam: 2 haþlanmýþ sosis, az yaðda piþmiþ brokoli, yarým top vanilyalý dondurma.
4. Gün
Sabah: 1 elma, 1 bisküvi, 1 dilim yaðsýz peynir, 1 fincan kahve.
Öðlen: 1 tost, 1 haþlanmýþ yumurta, 1 bardak greyfurt suyu.
Akþam: 150 gram balýk, yanýnda haþlanmýþ sebze, 1 bardak beyaz þarap ve tatlý olarak 1 porsiyon karpuz.
5. Gün
Sabah: 1 dilim ekmek üzerine fýrýnlanmýþ kaþar peyniri, þekersiz çay veya kahve.
Öðlen: 1 çorba tabaðý dolusu yoðurt ve küp doðranmýþ salatalýk.
Akþam: 1 porsiyon ýzgara balýk, yanýnda garnitür olarak 1 orta boy patates ve soðan, 1 bardak beyaz þarap.
SOÄžAN ÇORBASI DÝYETÝ
Soðan çorbasýnýn zayýflatmasýnýn nedeni ise, kaslarý çalýþtýrmasý ve iyi bir idrar sökücü olmasý.
Hazýrlanýþý: 6 adet soðan, yarýmþar kilodan iki çeþit sebze ve yaðsýz et suyu ile hazýrlanýr. Diyette yað kullanmak yasak. Limon, baharat serbest.
Sabah: 50 gr. beyaz peynir, çay (þekersiz)
1. gün öðle-akþam: Sýnýrsýz meyve + çorba
2. gün öðle-akþam: Sýnýrsýz et + çorba
3. gün öðle-akþam: Pirinç lapasý, meyve (muz, üzüm hariç) + çorba
SALATA REJÝMÝ
Diyetisyen Aþkýn Yüksel’in önerdiði bu diyet beþ öðünden oluþuyor. Salada diyetinin en önemli özelliði hazýmsýzlýða da iyi gelmesi. Üstelik bu diyetle bir haftada 3 kilo veriliyor.
1. Gün
Sabah: 75 gram siyah üzüm, 120 gram kavun ve yarým papayadan oluþan bir meyve salatasý
Kuþluk: (Saat 10′da) Bir dilim yaðsýz labne sürülmüþ kepek ekmeði, yanýnda maydanoz
Öðlen: Taze fasulyeli, tavuk göðüslü marul salatasý
Ýkindi: (Saat 16′da) Bir adet kivi
Akþam: Salatalýklý, peynirli sandviç
2. Gün
Sabah: Ýki dilim reçelli kepek ekmeði
Kuþluk: (Saat 10′da) 150 gram yaðsýz yoðurt
Öðlen: þef salatasý (Yarým kývýrcýk salata, 50 gr. mozarella peyniri, bir yeþil biber ve iki havuç)
Ýkindi: (Saat 16′da) 75 gram siyah üzüm
Akþam: Mantarlý omlet (200 gram mantarý küçük küçük doðrayýn ve mantarlarý üstü kapalý bir tavada birkaç dakika kýzartýn. Tuz ve karabiberle tatlandýrýn. Bir yumurtayý, iki yemek kaþýðý su ve üç yemek kaþýðý parmesan peyniriyle karýþtýrýp içine dereotu ve maydanoz ekleyin. Yumurtayý mantarlara ilave edin, beþ dakika piþirin.
3. Gün
Sabah: Bir dilim peynirli kepek ekmeði, yanýnda bir adet domates ya da salatalýk
Kuþluk: (Saat 10′da) 100 gram karpuz
Öðlen: Biberli patates salatasý (200 gram patatesi yirmi dakika haþlayýp, dilimleyin. Bir adet kýrmýzý biberi ve bir adet taze soðaný ince ince doðrayýp patatesle birlikte büyük bir kaseye koyun. içine bir yemek kaþýðý sirke, tuz, karabiber ve maydanoz ekleyin.)
Ýkindi: 125 ml. taze sýkýlmýþ portakal suyu
Akþam: Bir kase light yoðurt, dört kaþýk haþlanmýþ sebze (brokoli, karnabahar ya da kabak) ve iki dilim kepek ekmeði
4. Gün
Sabah: Kepek ekmeðinden oluþan kaþarlý ve domatesli tost. Yanýnda taze sýkýlmýþ portakal suyu.
Kuþluk: (Saat 10′da) 75 gram siyah üzüm
Öðlen: Mantarlý salata (Göbek salatayý ince ince doðrayýn. Bir çay kaþýðý zeytinyaðý, bir yemek kaþýðý sirke, tuz, karabiber ve bir çay kaþýðý hardal ekleyin. Dört adet mantarý ve bir elmayý ince ince doðrayýp derin bir tabaðýn içine yayýp üzerine göbek salatayý koyun. Ýki adet susamlý galeta yiyebilirsiniz.
Ýkindi: (Saat 16′da) Bir dilim etimek ve 100 gram domates
Akþam: Peynirli turplu salata (40 gram yaðsýz peyniri, 150 gram dilimlenmiþ salatalýk ve bir demet doðranmýþ küçük kýrmýzý turpla karýþtýrýn. Ýçine iki yemek kaþýðý sirke, yarým çay kaþýðý zeytinyaðý, tuz ve karabiber ekleyin. Yanýnda bir dilim kepek ekmeði yiyebilirsiniz.
5. Gün
Sabah: 100 gram yaðsýz labne peynirini, ince kýyýlmýþ yarým adet kýrmýzý biberle karýþtýrýn. Bu biberli karýþýmý iki dilim kepek ekmeðine sürün.
Kuþluk: (Saat 10′da) 250 ml. domates suyu
Öðlen: Hardal soslu salata (Bir adet yumurtayý haþlayýn. 50 gram yoðurdu, bir çay kaþýðý limon suyu ve bir çay kaþýðý hardalla karýþtýrýn. 50 gram kývýrcýk salatayý ve bir domatesi doðrayýn. Salatayý, domatesi ve yumurtayý derin bir kaseye koyup sosu üzerine dökün.) Ýki kepekli galeta da yiyebilirsiniz.
Ýkindi: (Saat 16′da) Bir adet kivi
Akþam: Mantar soslu makarna (50 gram makarnayý haþlayýn. 100 gram mantarý ve bir adet arpacýk soðaný küçük küçük doðrayýp bir çay kaþýðý zeytinyaðýnda kavurun.100 ml. domates suyu ekleyin.
6. Gün
Sabah: 100 gram kavunu ezerek 200 gram süt ve 30 gram yulafla karýþtýrýn.
Kuþluk: (Saat 10′da) 200 gram yaðsýz yoðurt, bir adet muz ve kividen oluþan bir meyve salatasý hazýrlayýn.
Öðlen: Mango salatasý için, yarým adet mangoyu, bir adet soðaný ve 150 gram salatalýðý incecik doðrayýn. 75 gram marulu yýkayýn ve ellerinizle parçalayýn. Malzemeleri derin bir kaba koyun. içine iki yemek kaþýðý sirke, tuz ve karabiber ekleyin. Yanýnda iki dilim kýzarmýþ kepek ekmeði yiyebilirsiniz.
Ýkindi: (Saat 16′da) 200 gram yoðurdu 125 gram küçük küçük doðranmýþ çilekle karýþtýrýn.
Akþam: Tonbalýklý domates salatasý (300 gram domates ile bir adet soðaný ince ince dilimleyip büyük bir kaseye koyun. Ýçine 75 gram ton balýðý ekleyin. Salatayý bir yemek kaþýðý sirke, bir yemek kaþýðý zeytinyaðý, tuz ve karabiberle tatlandýrýn.
7. Gün
Sabah: 150 gram siyah üzüm, bir bardak yaðsýz süt ve beþ yemek kaþýðý cornflakes karýþýmý.
Kuþluk: (Saat 10′da) Bir adet elma
Öðlen: Ispanaklý domates salatasý (40 gr. makarnayý suda haþlayýn. 75 gram ýspanak ve 150 gram doðranmýþ domatesi makarnayla karýþtýrýn. Bir çay kaþýðý dilimlenmiþ yeþil zeytin, tuz, karabiber ve bir çay kaþýðý zeytinyaðý ekleyin.
Ýkindi: (Saat 16′da) 150 gram çilek
Akþam: Roka salatasý (50 gram rokayý, bir adet doðranmýþ ekþi elma ve 30 gram haþlanmýþ tavuk göðsüyle karýþtýrýp içine bol limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyaðý ekleyin.
|