Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Etli Ve Sebzeli Patlıcan Dolması  (Okunma Sayısı 1742 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
kezban62
Moderatör
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 11424



Üyelik Bilgileri WWW
« : 08 Kasım 2011, 12:06:23 »

    500 g kuzu eti (tercihen buttan ya da sırt tarafından, bütün yağları alınıp, iki bıçakla kıyma haline getirilmiş
    4 bostan patlıcanı (her biri yaklaşık 500 g)
    1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
    75 g taze fasulye (ayıklanıp, 5 mm boyunda doğranmış)
    100 g konserve tane mısır
    1 soğan (doğranmış)
    30 g (1 1/2 çorba kaşığı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi
    1/2 tatlı kaşığı tuz
    bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

    Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın. Bostan patlıcanlarının diplerinden 1 cm (devrilmemeleri için) ve üstlerinden yaklaşık 2,5 cm kalınlığında kapak kesip, bir tatlı kaşığıyla çekirdeklerini boşaltın.
    Ateşe dayanıklı derince bir kaba bostan patlıcanlarını yerleştirip 25 cl (1 su bardağı) su ekledikten sonra, kabın üstünü alüminyum folyoyla örterek, fırına verin ve bostan patlıcanlarını, bir bıçağın ucu kolayca işleyinceye kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin.
    Bu arada harcı hazırlamak için, çiçekyağını yapışmayan bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca taze fasulyeler, mısırlar ve soğanları koyup, soğanlar yumuşayıncaya ve renkleri hafifçe dönünceye kadar (yaklaşık 5 dakika) sote edin. Sebzeleri delikli spatulayla bir salata kâsesine aktarıp, tavaya kıymayı koyun ve tahta bir çatalla ezip, birbirinden ayırarak, rengi iyice dönünceye kadar (yaklaşık 5 dakika) kavurun. Tavayı ateşten alıp, kıymayı delikli spatulayla sebzelerin bulunduğu kâseye aktararak (tavada kalan yağlı pişme suyunu atın), Parmesan (ya da kaşar) peynirinin yarısı, tuz ve karabiberi üstüne serpin ve iyice karıştırıp, bir kenara bırakın.
    Kabı fırından alıp, bostan patlıcanlarını birkaç kat tülbent üstüne çıkararak, yağlarının süzülmesini ve elle tutulacak kadar soğumalarını bekleyin. Sonra bir tatlı kaşığıyla kenarlarda ve dipte 5 mm bırakarak içlerini boşaltıp, boşalttığınız parçaları da kâsedeki harca katarak karıştırın.
    Harcı 4 patlıcanın içine bölüştürüp, patlıcan dolmalarını yeniden fırın kabına yerleştirin. Üstlerine kalan peynir rendesini serpip, kabı fırına vererek, patlıcan dolmasını 30 dakika daha pişirin. Kabı fırından alıp, patlıcan dolmalarını 4 düz tabağa bölüştürerek, servis yapın.

« Son Düzenleme: 08 Kasım 2011, 12:10:08 Gönderen : SagittariuS » Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Etli Ve Sebzeli Patlıcan Dolması
« Posted on: 04 Mayıs 2024, 13:42:53 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Etli Ve Sebzeli Patlıcan Dolması oyunlari, Etli Ve Sebzeli Patlıcan Dolması programi, Etli Ve Sebzeli Patlıcan Dolması oyunu indir, Etli Ve Sebzeli Patlıcan Dolması program yükle, Etli Ve Sebzeli Patlıcan Dolması download, Etli Ve Sebzeli Patlıcan Dolması istenmeyen tüyler, Etli Ve Sebzeli Patlıcan Dolması resimleri, Etli Ve Sebzeli Patlıcan Dolması haber, Etli Ve Sebzeli Patlıcan Dolması yükle, Etli Ve Sebzeli Patlıcan Dolması lazer epilasyon, Etli Ve Sebzeli Patlıcan Dolması msn eklentisi, sarki sözleri
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Fırında Kuzu Etli Patlıcan Yeni
Et Yemekleri
kezban62 0 1844 Son Mesaj 11 Temmuz 2010, 17:01:53
Gönderen : kezban62
Etli Sebzeli Sos Yeni
Soslar, Terbiyeler
kezban62 0 1735 Son Mesaj 10 Aralık 2010, 18:40:06
Gönderen : kezban62
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Yeni
Dolmalar
kezban62 0 1928 Son Mesaj 04 Kasım 2011, 14:16:58
Gönderen : kezban62
Bademli Patlıcan Dolması Yeni
Dolmalar
kezban62 0 2090 Son Mesaj 05 Kasım 2011, 20:48:27
Gönderen : kezban62
Nohutlu Patlıcan Dolması Yeni
Dolmalar
kezban62 0 1850 Son Mesaj 08 Kasım 2011, 12:04:22
Gönderen : kezban62