Malzemeler
4 parça ince dövülmüş biftek
Yarım su bardağı ince
dövülmüş ceviz içi
3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
2 diş kıyılmış sarmısak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet sivri biber
1 çay bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Eti sabitlemek için:
Kürdan ya da pişirme ipi
Sosu için: 4 adet domates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 diş sarmısak, tuz
Yapılışı
ÖNCELİKLE sosu hazırlayın. Bunun için domatesleri iki parmak kalınlığında halka halinde doğrayın. Sıvıyağı tavaya alın. Üzerine domates, kıyılmış sarmısak ve tuz ekleyip pişmeye bırakın. Domates kabukları yumuşayınca, kabukları tavadan çıkarın. Çatalla ezip sos kıvamına getirin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın ve sosu başka bir kaba aktarın. Biftekleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Ayrı bir kapta ceviz, sarmısak ve maydanozu karıştırın. Hazırladığınız harcı bifteklerin içine koyup rulo şeklinde sarın. Açılmasını önlemek için, iple bağlayın ya da kürdanla tutturun. Sosu pişirdiğiniz tavaya, 3 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin. Biftekleri ve biberi tavaya alıp kızartın. Üzerine domates sosu ve sıcak suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirip, ocaktan alın.
Elif Korkmazel