Hindi Eti, Hindi Yemeği, Mantar Sote Tarifi, Mantar Yemekleri, Mantarlı Hindi Sote, Mantarlı Sote, Sote Tarifi
Malzemeler:
500 gr. hindi
1 adet sogan
1 paket mantar
2 iri domates
zeytinyağı
karabiber
tuz
Hazırlanışı:
Hindi eti ile yapabileceğiniz güzel bir mantar sote yemeği tarifi “mantarlı hindi sote“. Hindili mantar sote tarifi için öncelikle soğanlar tavla zarı formunda doğrandıktan sonra zeytinyağında hafifçe kavrulur ve kuşbaşı hindi etleri eklenir. Ardından küp doğranmış domatesler ilave edilir. Sapları ile beraber incecik doğranmış mantarları da ilave ettikten sonra bir süre kapağı kapalı şekilde pişirilmeye bırakılır. Eğer yemekte daha kırmızı bir renk elde edilmek isteniyorsa, yemeğe biraz salçalı su ilave edilebilir. İstenilen miktarda tuz konur. Etlerin içleri iyice piştikten sonra, suyunu çekmesi için yüksek ateşte kapağı açık bir şekilde bir kaç dakika daha pişirilir. Taze karabiberle sıcak servis yapılır. Dilerseniz mantar sosu ile sotenize yeni lezzetler katabilirsiniz.