Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Açma Kete  (Okunma Sayısı 2210 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
Mavi_Kiyamet
Kraliçe
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 6687



Üyelik Bilgileri
« : 06 Mayıs 2010, 00:18:24 »

Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum ve ilk ramazan tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum.Kayseri de ramazan hazırlıklarından biriside ketedir.Kete iki şekilde yapılır,birisi benim burada sizinle paylaştığım açma kete diğeride yuvarlak şekilde yapılan ketedir.Özellikle sahur için hazırlanır  çok doyurucudur ve tok tutar.Tabiki biraz yağlı ve yapımıda zahmetli.Kayseri de böyle yöresel hamurişlerini satan çok sayıda yer var ama evde yapılanın tadı bana her zaman daha güzel gelir. Bu keteyi özellikle çocuklar oruç tuttuğu için yaptım malum günler uzun. Dondurucuya paketleyip koydum istedikleri zaman çıkartıp çözdürüyorum mikrodalgada ısınıncada çok güzel oluyor.

                  Hamur için malzemeler :                 yarım  kilo ılık süt
                                                                     1 çay bardağı zeytinyağ
                                                                     1 yemek kaşığı kurumaya
                                                                     2 yemek kaşığı şeker
                                                                     1 tatlı kaşığı dolusu tuz
                                                                     un
               Un hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınarak karıştırılır.Aldığı kadar un konularak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur ve hamurun üzeri kapatılır.Yarım saat kadar dinlendirilir.

                  Arasını yağlamak için   :   1 paket tereyağ (250 g)+yarım su bardağı zeytinyağ(teryağ eritildikten sonra zeytinyağ konur ve iyice soğutulur)

             
                Açma ketenin değişik yapım şekilleri vardır ama ben bir çoğununu denedikten sonra kendime göre en pratik olanını yapıyorum.Aşamaların anlaşılması için fotoğraflarınıda çektim.

              Önce hamur 6 eşit parçaya bölünür.
             
              Hamuru açabildiğiniz kadar açın (çok ince olmasına gerek yok) ilk yufkayı serin üzerini 4 yemek kaşığı yağ ile iyice (yağlanmadık yer kalmasın)yağlayın.Üzerine 2. yufkayı açıp yağlayın sonrada 3. yukayı koyup yağlayın ve aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi katlayın elinizle biraz çekerek uzatın ve istediğiniz büyüklüğe göre kesin ,ben 7 parçaya kestim.

              Diğer 3 hamurada aynı işlemi uygulayın.
                         
              Kestiğiniz hamurları oklavayla açarak biraz büyültün.Hamurların arasına sürülen yağın üzerine biraz daha yağ ve un birazda tuz(çay kaşığının ucu ile) ekleyerek elinizle karıştırın (orjinalinde yağ ve un kavrulur isterseniz kavurabilirsiniz) Bu içten 1 yemek kaşığı alarak açtığınız hamurun ortasına koyun ve bohça gibi kapatın ters çevirip elinizle düzgün bir şekilde inceltin ve tepsiye dizin.
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Açma Kete
« Posted on: 14 Mayıs 2024, 17:43:38 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Açma Kete oyunlari, Açma Kete programi, Açma Kete oyunu indir, Açma Kete program yükle, Açma Kete download, Açma Kete istenmeyen tüyler, Açma Kete resimleri, Açma Kete haber, Açma Kete yükle, Açma Kete lazer epilasyon, Açma Kete msn eklentisi, sarki sözleri
PnR_Sz
Kraliçe
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 601



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2010, 16:21:21 »

Fena Değil,Teşekkürler.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Doğal Bir Yol Ile Saç Rengini Açma Yeni
Moda & Güzellik
Marilda Loussia 0 2068 Son Mesaj 03 Eylül 2012, 17:05:51
Gönderen : Marilda Loussia
Kolay Açma Tarifi Yeni « 1 2 »
Hamur İşleri
Mavi_Kiyamet 13 9406 Son Mesaj 03 Temmuz 2013, 16:53:44
Gönderen : ikbalsiginak