Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Alman Usulü Kıymalı Kaygana  (Okunma Sayısı 2163 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
kezban62
Moderatör
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 11424



Üyelik Bilgileri WWW
« : 28 Eylül 2011, 15:43:37 »

Kıymalı Kaygana Tarifi - Kıymalı Kaygana Yapılışı - Kıymalı Kaygana Nasıl Yapılır - Kıymalı Kaygana Malzemeleri


125 gr (1 su bardağı) un
1 kahve kaşığı tuz
1 yumurta
1 yumurtanın sarısı
125 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) süt
2 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Harcı:
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
750 gr dana kıyması
75 gr mantar (ince dilimlenmiş)
125 gr (1/2 su bardağı) krema
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Kayganayı hazırlamak için un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz. Ortasını çukurlaştırıp 1 yumurta ve 1 yumurta sarısını içine koyunuz. Yumurtalara 1 çorba kaşığı süt katıp tahta kaşıkla karıştırınız. Yavaş yavaş kalan sütün yarısını akıtarak yediriniz.
Kalan sütü katıp, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla çırpınız. Kasenin üstünü örtüp, serin bir yerde 30 dakika bekletiniz. Bu arada harcı hazırlamak için, büyük bir tencerede yağı kızdırınız. Yaz kızınca soğanları koyup 6-7 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz.
Kıymayı katıp iyice karıştırarak 10 dakika, rengi kahverengi olana kadar kavurduktan sonra, mantarları ekleyip 5 dakika daha pişiriniz. Kıymanın bırakmış olduğu suyu kaşıkla elden geldiği kadar boşaltınız.
Tencereye krema, tuz, biber ve maydanozu katıp kapağmı kapatarak ağır ateşte 20 dakika, ara-sıra karıştırarak pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp harcı sıcak tutunuz. Orta boy bir tavayı orta ateşte kızdırıp, bir tatlı kaşığı yağla hafifçe yağlayınız. Kaygana bulamacının yarısını akıtıp, tavayı döndürerek bulamacı her yanına aynı ölçüde yayınız. 2 - 3 dakika, kaygananın altı kızarana kadar pişiriniz. Spatulayla çevirerek öteki yüzünü de 2 dakika pişiriniz.
Kayganayı ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp sıcak tutunuz.
Tavayı kalan tatlı kaşığı yağla yeniden yağlayıp, içine kalan bulamacı dökünüz. 2-3 dakika kızartıp spatulayla çeviriniz.
Kıymalı harcı üstüne döşeyip önce pişirdiğiniz kayganayı en üste kapatınız. Tavayı ateşten alıp kayganayı bir servis tabağına kaydırınız.
Dilim dilim keserek servis ediniz.
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Alman Usulü Kıymalı Kaygana
« Posted on: 28 Nisan 2024, 17:57:48 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Alman Usulü Kıymalı Kaygana oyunlari, Alman Usulü Kıymalı Kaygana programi, Alman Usulü Kıymalı Kaygana oyunu indir, Alman Usulü Kıymalı Kaygana program yükle, Alman Usulü Kıymalı Kaygana download, Alman Usulü Kıymalı Kaygana istenmeyen tüyler, Alman Usulü Kıymalı Kaygana resimleri, Alman Usulü Kıymalı Kaygana haber, Alman Usulü Kıymalı Kaygana yükle, Alman Usulü Kıymalı Kaygana lazer epilasyon, Alman Usulü Kıymalı Kaygana msn eklentisi, sarki sözleri
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Kaygana Yeni
Hamur İşleri
kezban62 0 1674 Son Mesaj 28 Eylül 2011, 15:38:13
Gönderen : kezban62
Hindistan Usulü Hindistancevizli Kaygana Yeni
Hamur İşleri
kezban62 0 1881 Son Mesaj 28 Eylül 2011, 15:42:21
Gönderen : kezban62
Kıymalı Enginar Dolması Uşak Usulü Yeni
Dolmalar
kezban62 1 2816 Son Mesaj 09 Mayıs 2012, 13:54:09
Gönderen : elze
Alman Usulü Sebzeli Tavuk Çorbası Yeni
Çorbalar
Liza 0 2260 Son Mesaj 04 Ağustos 2012, 21:50:21
Gönderen : Liza
Alman Usulü Bir Ağıt - Philip Kerr ( Dedektif Bernie Gunther 3) Yeni
Kitaplar Hakkında Bilgi ve Özetler
sanane_61 0 1246 Son Mesaj 05 Mart 2015, 00:08:56
Gönderen : sanane_61