Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Bülbül Yuvası ( 6 Kişilik )  (Okunma Sayısı 2309 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
Mavi_Kiyamet
Kraliçe
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 6687



Üyelik Bilgileri
« : 05 Mayıs 2010, 23:35:20 »

Malzemeler
Hamur İçin
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı
Yarım Çay Bardağı Su
Alabildiğince Un
Bir Tutam Tuz
Üzerine dökmek için:
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
200 gr Margarin
Şerbeti için:
Dört Buçuk Su Bardağı Şeker
3.5 Su Bardağı Su
1/4 Limon
İçi için:
150 gr Ceviz İçi
Açmak İçin
1 Paket Nişasta
1 Su Bardagı Un


Yemeğin Tarifi
Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım. İçine 1 çay bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştıralım. Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurdan ceviz irillğinde bezeler koparalim. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekleteliın. Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştıralım. Sert bir zemine nişastalı un karışımındauı serpelim. Bezeleri bu karışımın üzerine koyalım. Üzerine de nişastalı karışımdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkaları açalım. Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletelim. 5 dakika sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serpelim.
Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru büzelim. Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için yavaş yavaş çıkaralım. Büzülen yulkayı 8 santim aralıklarla keselim.
Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizelim. Bütün yuflkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirelim. Yufkalarm üzerine dökmek için, tavaya margarini alıp eritelim. İçine sıvı yağı da ilave ederek, 2 dakika kaynatalım. Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirelim. Tepsiyi fırından alıp tatlımızı soğutalım. Şerbet için, su ve şekeri kaynatalım. Şerbetin hazır olmasına yakın limonu da ilave edellm. Ilıttığımız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirelim. Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağına alalım. Ortalarına Antep fistığı serperek servis yapalım.
Not: Bülbül yuvasını daha güzel pişmenin püf noktası, tatlıların tepsiye yan yana ve aralıksız dizilmesidir. Kenarlarda boşluk kalmayacak şekilde bir tepsi tercih edin. Eğer bülbül yuvalarını büyük yapmak istiyorsanız oklavaya sardığınız yufkayı hiç kesmeden kendi etrafında sarabilirsiniz.
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Bülbül Yuvası ( 6 Kişilik )
« Posted on: 15 Mayıs 2024, 12:31:03 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Bülbül Yuvası ( 6 Kişilik ) oyunlari, Bülbül Yuvası ( 6 Kişilik ) programi, Bülbül Yuvası ( 6 Kişilik ) oyunu indir, Bülbül Yuvası ( 6 Kişilik ) program yükle, Bülbül Yuvası ( 6 Kişilik ) download, Bülbül Yuvası ( 6 Kişilik ) istenmeyen tüyler, Bülbül Yuvası ( 6 Kişilik ) resimleri, Bülbül Yuvası ( 6 Kişilik ) haber, Bülbül Yuvası ( 6 Kişilik ) yükle, Bülbül Yuvası ( 6 Kişilik ) lazer epilasyon, Bülbül Yuvası ( 6 Kişilik ) msn eklentisi, sarki sözleri
PnR_Sz
Kraliçe
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 601



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2010, 16:11:54 »

Canım Çekti Şimdi Gülümseme Teşekkürler.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Biçare Aşk - Yasemin Bülbül Yeni
Kitaplar Hakkında Bilgi ve Özetler
sanane_61 0 1313 Son Mesaj 24 Nisan 2015, 22:48:22
Gönderen : sanane_61