İncir Reçelli Çörek
Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 gr margarin
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 30 gr yaş maya
- biraz tuz
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 20 adet incir reçeli tanesi
- üzeri için margarin
Hazırlanışı:
Mayayı sıcak süt ile bir kapta eritin. Biraz bekleyip, unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ilave edin ve karıştırın. Limon kabuğu rendesini ve gerekirse 1-2 çorba kaşığı unu ilave edin. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtüp, 2 saat mayalanmasını bekleyin. Hamurdan parçalar koparın ve yuvarlayarak içlerine birer incir reçeli tanesi koyun. Hamuru açık kalmayacak sekilde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, her birinin üzerine bir parça margarin koyun. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pembeleşene kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.