Malzemeler
1) 6 adet yufka
2) 500 gr. temizlenmiş, doğranmış ıspanak
3) 300-400 gr. yarım yağlı beyaz peynir veya kaşar loru
4) 4 adet yumurta
5) Yarım su bardağından bir parmak fazla zeytinyağ
6) 2 su bardağı süt (veya 1 bardak süt, 1 bardak yoğurt karışımı)
7) Tuz, karabiber, kırmızı biber
Yapılışı
1) Doğranmış ıspanakların üzerine peynirin tuzuna bağlı olarak istenilen miktarda tuz serpilir ve ıspanaklar elle yoğurularak diriliklerinin sönmesi sağlanır. Peynir veya lor ilave edilip tekrar karıştırılıp karabiber ve kırmızıbiberi de eklenir.
2) Diğer tarafta çukur bir kapta sos malzemeleri hazırlanır. Yumurta, yağ, süt veya süt-yoğurt karışımı konup çatalla çırpılır.
3) Yağlanmış tepsiye bir yufka fazlalıkları büzüştürülerek kenarları tepsiden sarkacak şekilde serilir ve üzerine sos karışımından 2-3 kaşık kadar sürülür. İkinci yufka da bunun üzerine aynen birincide olduğu gibi büzüştürülerek yayılır ve yine sos malzemelerinden sürülür. 1. püf noktası büzüştürerek yaymadır. Yufkalar bu şekilde yayıldığı için fırında pişerken adeta çatlayacak kadar kabarmakta ve içlerine dolan sıcak hava ile çok iyi pişmekte ve hamur kalmamaktadır.
4) İkinci yufkanın üzerine ıspanaklı malzemenin yarısı yayılır. (Bu da 2. püf noktası). Malzemenin bir kat yerine ikiye bölünerek kullanılması ıspanak bolluğuna rağmen ıspanak yemeği yiyiyormuş izlenimi vermemesi ve böreğin kabarmasına katkıda bulunması.
5) Ispanaklı harcın üzerine de yine 2 kaşık sostan serpilir ve iki yufka da yine soslanarak aynı şekilde tepsiye serilir.
6) Dördüncü yufkanın üzerine de kalan ıspanaklı harç yayılır ve kalan son iki yufkaya da yine aynı işlemler yapılarak börek tamamlanır. En alttaki sarkan uçlar böreğin üstüne çevrilerek kalan sosun tamamı bolca üzerine sürülür.
7) 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirilir.