Malzemeler:
- 1 su bardağı süt-su karışımı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (bir yumurta hamura, 1 ak peynire, sarısı üzerine)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı sirke
- aldığı kadar un
Hamuru Katmerlemek İçin:
- 1 büyük paket margarin (250 gr.)
Böreğin İçi İçin:
- küçük bir kalıp beyaz peynir
- yarım demet maydanoz
Hazırlanışı:
Tencereye süt, su, sıvı yağ, 1 yumurta, tuz, kabartına tozu, sirke konup karıştırılır. Un ile kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yapılır. 6 parçaya ayrılır. Üzeri örtülerek 10-15 dakika dinlendirilir.Hamurlar hafif unlanarak açılabildiği kadar açılır, üzerine erimiş margarin sürülüp bohça şeklinde katlanır. Kat araları da yağlanır. Üzerleri örtülerek buzdolabında donmaya bırakılır.İki bohça üst üste konur. Unlanarak merdane ile 27- 30 cm kadar büyütülür. Enine ve boyuna üçe kesilerek 9 parça elde edilir. Toplam 27 börek olacak.Parçaların ortasına peynir, maydanoz, yumurta akı karışımı konup üçgen şeklinde katlanır. Tepsiye dizilip yarım çorba kaşığı süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. İstenirse çörekotu serpilir, ısıtılmış fırında 170-180 derecede pişirilir.