Hamur Malzemeleri:
7 gr activ kuru maya
1 tk seker
1/4 + 3/4 kap ilik su
~ 2 1/4 kap un
1 tk tuz
2 yk + 1 tk sizma zeytinyag
Uzeri icin:
250 gr az yagli kiyma
1 buyuk domates, soyulmus, kub seklinde dogranmis
1 yk biber salcasi, aci
3-4 yk maydanoz, kucuk dogranmis
Karabiber
1 carliston biber, 8 e kesilmis veya sivri biber 2 ye kesilmis
Kenarlari icin:
1 yk yogurdu 2 yk su ile karisitirin
Kucuk bir tasin icinde maya ve sekeri, 1/4 kap ilik suyun icinde karistirip eritin. Kabarmasi icin 15 dakika bekletin.
Buyuk bir kabin icine un ve tuzu eleyin. Uzerine kopuk kopuk kabarmis mayali karisimi ve geriye kalan 3/4 kap ilik sutu ilave edin. Karisitirin ve biraz unlanmis tezgahin uzerine gecirin. Icindeki purtukleri kaybolup, yumusayana kadar 10 dakika yogurun. Temiz bir kabin icini 1 tk zeytinyag ile yaglayin. Hamuru icine koyun, ters cevirin, butun yuzeyi yaglansin. Uzerini temiz ve nemli bir havlu ile ortun. Ceryansiz, ilik bir yerde kabarmasi icin 1 saat bekletin. Hamur iki katina cikmali.
Hamuru biraz unlanmis tezgahin uzerine gecirin. Eliniz ile uzerine bastirip gazini cikartin ve bicak ile 4 e bolun. Her parcayi yogurup top seklini verin. Nemli temiz bir havlu ile uzerlerini ortun ve 15 dakika bekletin. Once hamuru, eliniz ile bastirip yayin, sonra merdane ile uzun oval sekil verin. Butun kiyma malzemesini karisitirin ve kasik ile uzerine yayin. Uzerlerine yesil biberleri koyun (resim). Bos biraktiginiz uzun kenarlari ice dogru kivirin, uclari bukun
Firin tepsisinin uzerine parsomen kagidi koyun, bir veya iki pideyi uzerine yerlestirin. Hamurun kenarlarina firca ile yogurt karismindan surun.
Firini 500 F (250 C) getirip isitin. Tepsiyi firinin orta katina yerlestirip 15 dakika pisirin. Firindan cikar cikmaz pidelerin kenarlarina tereyag veya zeytinyag surun. Maydanoz, sogan dilimleri, sumak veya limon ile birlikte servis yapin.