Malzemeler :
1 paket Banvit Kemiksiz But
1 adet yumurta
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
1 adet büyük kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay bardağı ceviz (dövülmüş)
Tuz
Karabiber, Kırmızıbiber
Tereyağı
Hazırlanışı :
Yumurta, su ve aldığı kadar unu karıştırıp, yoğurarak sertçe bir hamur elde edin. Üzerini örtüp dinlenmeye bırakın.
İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında pembeleştirin. Küçük kuşbaşı doğranmış piliç eti ve dövülmüş cevizi ekleyip 1-2 dk. karıştırın. Tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyip ateşten alın. Hamuru düz bir zemin üzerinde açın. 8 cm.lik kareler kesin. İçine hazırlanan malzemeyi koyun. Kenarlarını bastırarak veya kalıpla keserek kapatın. Bol kaynar suda haşlayın. Piliçli haluşu üzerine kızdırılmış biberli tereyağı gezdirip sıcak olarak servis yapın.