Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
Giriş Yapın
ya da
Üye Olun
.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse
buraya tıklayın
.
03 Mayıs 2024, 18:45:56
Ana Sayfa
Yardım
Msn Al
ARAMA
Üyeler
Giriş Yap
Kayıt
İletişim
KadıncaForum.Net | Kadınlara Özel Herşey.
>
.:: KadıncaForum Yemek ve Tatlı Tarifleri ::.
>
Yemek ve Tatlı Tarifleri
>
Kekler - Pastalar
(Moderatör:
kezban62
) >
Karaorman Pastası
Sayfa: [
1
]
Aşşağı İn :)
Gönderen
Konu: Karaorman Pastası (Okunma Sayısı 1507 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
AnqeL_qiRL
Kraliçe
Cinsiyet:
Mesaj Sayısı: 1049
Karaorman Pastası
«
:
05 Mayıs 2010, 20:20:26 »
Karaorman Pastasi
* 23 cm lik kakaolu pandispanya
* 142 g kucuk parcalara kesilmis aci cikolata
* 1 tatli kasigi badem esansi
* Amerikan uzumu sekerlemesi (tarifi asagida)
* 2 1/2 bardak creme fraiche (tarifi asagida)
* 1/8 bardak seker (ya da arzuya gore daha fazla)
* Cikolata bukleleri
Amerikan uzumu sekerlemelerini surubundan suzup kagit havlu uzerinde kurumaya birakin. Surubun icine badem esansini katin. Kakaolu pandispanyanizi enine 3 esit parcaya kesin. Bir parcayi servis tabaginiza yerlestirin. Surupla islatin. Cikolatayi ben mari usuluyle eritin ve biraz sogumaya birakin. Bu arada 1/2 bardak creme fraiche'i yumusak tepeler olusuncaya kadar cirpin. Dikkatlice cikolatanizi cirpilmis kremaya katip tek renk oluncaya kadar karistirin. Ilk kek katinin uzerine duzgunce yayin. Ikinci kek katini cikolatali kremanin uzerine yerlestirip hafifce bastirin. Bu kek katini da surupla islatin. Artik kurumus olan sekerlemelerden ust suslemesi icin 15 tane kadar ayirin; kalanlarini 2. kek katinin uzerine dagitin. 1/2 bardak daha creme fraiche cirpin. Sekerlemelerin arasini dolduracak sekilde 2. kek katinin uzerine yayin. (Ben az sekerli tatlilari tercih ettigim icin bu asamada seker katmadim; siz arzu ettiginiz miktarda ekleyebilirsiniz.) Son kek katini kremanin uzerine yerlestirip hafifce bastirin. Surupla islatin. Kalan 1 1/2 bardak creme fraiche'i 1/8 bardak seker ilavesiyle koyu bir kivama gelinceye kadar cirpin. Pastanizin kenarlarini ve ustunu bununla kaplayin. Pastanizin kenarlarini krema ile kaplarken daha comert davranabilirsiniz; pastanin ustu baska sekilde suslenecegi icin orada az krema kullanilmasinin ve alttaki kekin yer yer gorunmesinin onemi yok. Kalan kremanizi bir s1kma tupune doldurun. Kalinca bir uc kullanarak ust cevresi boyunca rozetler s1karak susleyin. Ucunuz inceyse benim yaptigim gibi 2 sira yapabilirsiniz suslemenizi. Ortada kalan boslugu cikolata bukleleri ile doldurun. Bunun icin blok cikolatanizi fon makinesi ile isitin, sonra genis agizli bir bicakla kendinizden uzaga dogru cikolatayi centerek bukleleri olusturun. (Ilk seferde basarili olmazsaniz muhim degil; denemeye devam edin. Cikolata buklesi yerine cikolata rendesi elde etseniz bile guzel duracaktir pastanin uzerinde. Birkac denemede iyi bir bukle elde etmek icin cikolatanin olmasi gereken isiyi, bicagi nasil tutmaniz gerektigini kesfedeceksiniz zaten.) Ayirdiginiz sekerlemeleri rastgele sekilde kenardaki krema suslemelerin uzerine serpistirin. Afiyet olsun!
Amerikan Uzumu Sekerlemesi (en az 3 gun onceden hazirlanacak)
* 2 bardak Amerikan uzumu
* 1 1/4 bardak seker
* 3/4 bardak su
Amerikan uzumlerini yikayip copleyin ve agzi kapakli, reaktif olmayan (tercihan celik) kucuk bir tencereye alin. Bu tencerenin uzerine oturtulabilecegi buyuklukte bir sahanin icinde bir miktar su kaynatin. Baska bir sahanda 3/4 bardak suyunuza sekerinizi ekleyip karistirin. Orta ateste kaynama noktasina getirin ve sekerin eridigini gozleyin. Sonra bu surubu kucuk tenceredeki Amerikan uzumlerinin uzerine dokun. Bir tabak ya da (yine reaktif olmayan) ufak tencere kapagini uzumlerin uzerine bastirarak surubun icinde kalmalarini saglayin. Tencerenin kendi kapagini da kapatip, kaynayan su dolu sahaninizin uzerine oturtun. Orta ateste 45 dakika alttaki tencerenin buhariyla pisirin. (Bu yontemle uzumler piserken patlamiyorlar.) Sonra atesten alin ve icerdeki tabak ya da tencere kapagini cikarin. Hic karistirmadan surubu sogutun. Birkac gun oda sicakliginda bekletin. Bu sure icinde hafifce koyulasacaktir. Kullanimdan artan surubu meyvali soda olarak da degerlendirebilirsiniz.
Creme Fraiche (1 bardak icin)
Creme fraiche'de arzu ettigim kadar iyi bir sonuc alamayisimin sebebi sanirim kullandigim kremanin ultra pastorize olusuydu. Maalesef burada bulabildigim krema cesitleri ultra pastorize olanlar; sadece pastorize olani bile bulmak zor. Cocuklugumda sutu annem tencere ile alir, evde kaynatir ve siselere doldurarak buzdolabinda saklardi. Simdi artik sutun boylesi dunya kadar para vererek yerel ciftliklerden alinabiliyor. Biz her yaz (ancak birkac defa) esimin amcasinin ciftliginde sabah sagilip kaynatilan taze sutu iciyoruz sabah kahvaltilarinda. O sutun tadi tabii bambaska. Eger guvenilir bir kaynaktan boyle bir sute ulasabiliyorsaniz, creme fraiche yapmak icin saatlerce beklemenize gerek yok; arzu edilen tadi cok daha kisa surede elde edebileceksiniz. Ultra pastorizasyon surecinden gecmis sutlerle creme fraiche yapmak ise maalesef oldukca zor oluyor. Bununla ugrasmak yerine, arzu ederseniz cig kremanizi cirptiktan sonra icine bir miktar oda isisinda suzme yogurt katarak kisa yoldan benzer bir lezzet yakalayabilirsiniz.
* 1 bardak cig krema (mumkunse ultra pastorize olmayanlardan)
* 2 yemek kasigi suzme yogurt
Kremayi 38Cye ilitin. Yogurdu icine karistirin. Uzerini gevsekce kapatip ilik bir yerde tadi hafif donup mayhoslasincaya ve kivami koyulasincaya kadar bekletin. (Ben 9 saat beklettim.) Bekleme suresini cok fazla tutarsaniz da aci bir tad aliyor, onun icin s1kca tatmakta fayda var. Sonra s1k1ca agzini kapatip (koku cekmesin diye) buzdolabina alin. En az birkac saat soguttuktan sonra ayni cig kremayi cirptiginiz gibi (gerekiyorsa seker ilavesiyle) cirparak pastanizda kullanin.
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
Mesajlar: 27222
Re: Karaorman Pastası
«
Posted on:
03 Mayıs 2024, 18:45:56 »
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.
Anahtar Kelimeler:
Karaorman Pastası oyunlari, Karaorman Pastası programi, Karaorman Pastası oyunu indir, Karaorman Pastası program yükle, Karaorman Pastası download, Karaorman Pastası istenmeyen tüyler, Karaorman Pastası resimleri, Karaorman Pastası haber, Karaorman Pastası yükle, Karaorman Pastası lazer epilasyon, Karaorman Pastası msn eklentisi, sarki sözleri
Sayfa: [
1
]
Yukarı Çık :)
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek İstediğiniz Yer:
-----------------------------
.:: KadıncaForum Genel Bilgiler ::.
-----------------------------
=> KadıncaForum'dan Duyurular
=> Kurallar
===> Öneri
===> Şikayet
=> Forum Kullanımı
=> Tebrikler Kutlamalar
-----------------------------
.:: KadıncaForum Tanışma ve Kaynaşma ::.
-----------------------------
=> Tanışalım & Kaynaşalım
=> Üye Resimleri
===> KadıncaForum Küçüklük Resimleri
=> Üye Biyografisi
===> Üye Hobileri
===> Üye Fobileri
=> Ayın Kadını!
-----------------------------
.:: KadıncaForum Eğlence / Bilgi ::.
-----------------------------
=> Geyik Muhabbeti
===> Anketler
===> Fıkralar
===> Komik Resimler
===> Masal ve Hikayeler
===> Münazara
===> Kişisel Sayfalarınız
===> Fan Club
=> Board Oyunları
=> Serbest Kürsü
=> Güncel Haberler
=> Network ve İnternet
=> Televizyon / Radyo / Magazin
=> Kara Kalem Çizimleriniz
=> Beyin Fırtınası
===> Korku Odası
=> Her Telden
===> Hayvanlar Alemi
===> İlginç - Garip Şeyler
=> Kendi Hikayeleriniz
=> Müzik Bölümü
===> Karışık Videolar.
===> Şarkı Sözleri
===> Notalar
-----------------------------
.:: Kadınca ::.
-----------------------------
=> Kadınca
===> Çocuk Gelişimi
===> Moda & Güzellik
===> Diyet
===> Tesettür
===> Kız İsimleri
===> Burçlar
===> Evlilik Ve Aile
===> Evlilik Hazırlıkları.
=> Rüya Tabirleri
===> A - B - C
===> D - E - F
===> G - H - I
===> İ - J - K
===> L - M - N
===> O - Ö - P
===> R - S - Ş
===> T - U - Ü
===> V - Y - Z
-----------------------------
.:: KadincaForum Aşk & Sevgi ::.
-----------------------------
=> Aşk Mektupları, Aşk Sevgi Yazıları
=> Aşk ve Sevgi Üzerine Resimli Yazılar
=> Aşk Yardım
-----------------------------
.:: KadıncaForum El Sanatları ::.
-----------------------------
=> Oya ve Dantel Modelleri
===> Mutfak Takımları
===> Havlu Kenarı
===> Yatak Örtüsü
===> Masa Örtüsü
===> Diğer Danteller
===> Uç Dantelleri
===> Çarşaf Takımları
===> Oda Takımları
===> Bohça Modelleri
===> Sehpa Örtüleri
===> Tepsi Örtüleri
===> Tığ Teknikleri
===> Seccade Örnekleri
=> Ev Dekorasyonu
=> Örgü Modelleri
===> Örgü Teknikleri
===> Örgü Videoları
===> Hırka Modelleri
===> Kazak Modelleri
===> Şal Modelleri
===> Bluz Modelleri
===> Lif Modelleri
===> Diğer Örgüler
===> Patik Modelleri
===> Yelek & Süveter Modelleri
===> Bolero ve Pançolar
===> Atkı, Bere, Şapka
=> Çocuk ve Bebekler İçin Örgü Modelleri
===> Atkı, Bere Ve Şapka
===> Patik Örnekleri
===> Bolero Örnekleri
===> Hırka Ve Yelek Örnekleri
===> Kazak Ve Süveter Örnekleri
===> Elbiseler
=> Takı Ve Takı Tasarımı
-----------------------------
.:: KadıncaForum Yemek ve Tatlı Tarifleri ::.
-----------------------------
=> Yemek ve Tatlı Tarifleri
===> Hamur İşleri
===> Salatalar
===> Et Yemekleri
===> Köfteler
===> Dolmalar
===> Çorbalar
===> Tatlılar
===> Kekler - Pastalar
===> Bisküvi - Kurabiye
===> Sebze Yemekleri
===> Makarna - Pilav
===> Deniz Ürünleri
===> Diyet Yemekleri
===> Reçeller, Marmelatlar
===> Soslar, Terbiyeler
===> Hoşaflar, Kompostolar
===> Bebek Yemekleri
=> Sizin Özel Tarifleriniz
=> Dünya Mutfakları
=> Yöresel Mutfaklar
-----------------------------
.:: KadıncaForum Sağlık ::.
-----------------------------
=> Genel Sağlık
===> Sağlık Kuruluşları
===> Egzersiz Hareketler
===> Spor Branşları
===> Ağız ve Diş Sağlığı
===> Pediyatri - Çocuk Hastalıkları
===> Ortopedi
===> Kulak - Burun - Boğaz
===> Beslenme
===> Göz Hastalıkları
===> Cilt Hastalıkları
===> Kalp ve Damar Hastalıkları
===> Şifalı Bitkiler & Alternatif Tıp
===> İntaniye - Enfeksiyon Hastalıkları
===> Göğüs Sağlığı & Bakımı
===> Ruh Sağlığı
===> İlaç Yan Etkileri
=> Gebelik, Doğum Ve Çocuk Bakımı
=> Çocuk Sağlığı
=> Estetik ve Plastik Cerrahi
===> Burun Estetiği
===> Çene Estetiği
===> Yüz ve Cilt Estetiği
===> Vücut Estetiği
=> Sağlıklı Yaşam ve Spor
=> Cinsel Yaşam
=> Tüp Bebek
-----------------------------
.:: KadıncaForum Kitap Evi ::.
-----------------------------
=> Kitaplar Hakkında Bilgi ve Özetler
-----------------------------
Kültür
-----------------------------
=> Genel Kültür
===> Türk Kültürü
===> Dünya Kültürleri
===> Şiir Köşesi
===> Kim, Kimdir ?
===> Bilim - Teknoloji Haberleri ve Bilim Adamları
-----------------------------
.:: Geri Dönüşüm Kutusu ::.
-----------------------------
=> Çöp Kutusu
Yükleniyor...