kezban62
|
|
« : 18 Temmuz 2011, 16:33:08 » |
|
Kahramanmaraş Usulü Ekşili Köfte - Ekşili Köfte Tarifi - Ekşili Köfte Yapılışı - Ekşili Köfte Nasıl Yapılır - Ekşili Köfte Malzemeleri
Köftesi İçin Malzemeler: 2 Su bardağı ince köftelik bulgur 250 gr yağsız çiğ köftelik kıyma 1 Küçük soğan Tuz, 1 tatlı kaşığı Sosu için 2-3 Diş sarımsak 1 Su bardağı nohut (1 gece önceden ıslatılmış) 2-3 Tane soğan 1-2 Yemek kaşığı biber salçası 2-3 Tane domates 100 gr tereyağı Tuz, karabiber, kırmızıbiber, sumak ekşisi Üzeri İçin 100 gr tereyağı 2-3 Yemek kaşığı nane
Yapılışı Leğene aktardığımız bulgurun üzerine, kıymayı, küçük doğradığımız soğanı, salçayı, tuz ilave ederiz. Bu karışıma ara ara su ilave ederek macun kıvamına gelene kadar yoğururuz. Macun kıvamına gelen köfteleri, nohuttan az büyük şekilde koparıp yuvarlarız. Köftelerimiz bir kenarda beklerken, ayrı bir tencerede sosumuzu hazırlarız. Bir tencereye, yağımızı alıp üzerine soğanları aktarırız. Soğanlar pembeleştikten sonra salçamızı, rendelenmiş domatesleri, nohutu, koyduğumuz tenceremizin ağzını kapatıp nohutlar pişene kadar kaynatırız. Nohutlar piştikten sonra içine köftelerimizi ekleriz, 5-10 dk köftelerimiz piştikten sonra, sarımsak ve sumak ekşimizi ilave ederiz, en sonunda ekşili köftemizin üzerine kızgın yağda nane ilave eder servise sunarız.
Kahramanmaraş'lılar Vakfı Genel Merkezi Ankara
|