Güveç, Güveç Tarifleri, Mantar Güveç, Mantar Yemekleri
Malzemeler:
* 1/2 kg. mantar
* 2 adet biber
* 2 adet domates
* 1 diş sarımsak
* 1/2 tatlı kaşığı salça
* 3-4 çorba kaşığı yağ
* 1 adet soğan
* tuz
* karabiber
* 1/2 kg. mantar
* 4 adet soğan
* 4 adet biber
* 2 adet biber
* 1 tatlı kaşığı köri
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* 1 adet domates
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 tatlı kaşığı kekik
* 1 çorba kaşığı yağ
* 1/2 su bardağı kaşar peyniri rendelenmiş
Hazırlanışı:
Mantarları kağıt peçete ile silelim. Tavaya sıvı yağı aktarıp piyazlık doğranmış soğanı ve küçük küçük kesilmiş bir diş sarmısağı hafifçe sararana dek kavuralım. Mantarları ikiye veya dörde keselim. Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.
Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp, küçük doğrayalım.Tavaya aktaralım. Domatesi küp şeklinde doğrayıp ilave edelim. Birkaç kez çevirip, tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.
Ateşten alıp güveç kaplarına dolduralım. Orta ısılı fırına sürelim. 15 dk pişirerek servis yapalım.