MALZEMELER:
* 1 su bardağı şeker (şeker sevmiyorsanız daha az kullanın)
* 1/2 su bardağı+1 yemek kaşığı kakao
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
* yarım çay kaşığı tuz
* 3 su bardağı süt (3,5 su bardağı kullandım)
* 4 yumurta sarısı (taze yumurtayla koku sorunu yaşamazsınız)
* 1 paket vanilya
* 120 gr bitter çikolata (bir parçasını üstüne ayırın)
* 1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
YAPILIŞI:
1. Küçük bir tencerenin içine kakao ve nişastayı eleyerek katın.
2. Vanilya, yağ ve çikolata hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve tel çırpıcıyla karışım topaksız hale gelene kadar iyice çırpın.
3. Göz göz olana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, göz göz olduktan sonra 1 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sürekli karıştırmanız topaklanmaması için şart. Aksi halde pudingi tel süzgeçten geçirmeniz gerekir ki çok zahmetli bir iş
4. Tencereye vanilya, yağ ve iri parçalara böldüğünüz çikolatayı da ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın.
5. Puding ılıyana kadar arada karıştırmaya devam edin ve ılıyan pudingi kaselere paylaştırın.
6. Soğuyunca üzerine çikolata rendesi serpin ve servis edin.
Not: 4-6 kişilik servis çıkıyor. Amerikan ölçüleriyle yapmak isterseniz
* 2/3 cup şeker
* 1/3 cup kakao
* 1/4 cup mısır nişastası
* 1/4 tsp tuz
* 2 1/2 cup süt
* 4 yumurta sarısı
* 1 tsp vanilya
* 4 ounce bitter çikolata + süsleme için
* 2 tbsp tereyağı (tepeleme)