Malzemeler :
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
6 çorba k. irmik
1 çorba k. nişasta
1 paket vanilya
Elma Sotesi İçin
2 elma
1 çay b. ceviz
4 çorba k. toz şeker
1 çay k. tarçın
Hazırlanışı
Sütü tencereye alın. Üzerine irmiği, sütü, toz şekeri, nişastayı ve vanilyayı alarak çırparak pişirin.
Diğer tarafta elmaları soyduktan sonra küp küp doğrayarak toz şekerle beraber soteleyin. Bir süre sonra tarçını da ekleyin. Elmalar pişince cevizi de ekleyip soteleyin. kek kalıbınızın altına elmalı harcı dökün.
Üzerine irmikli muhallebiyi döküp soğumaya bırakın. İyice soğuyup hatta buzdolabında dinlendikten sonra ters çevirip dilimleyerek soğuk ikram edelim.