Malzemeler:
4 Yumurta
1 Buçuk su bardağı şeker
2 Bardak un
1 Kaşık tereyağı veya margarin
1 Buçuk çay kasığı vanilya
1 Paket kabartma tozu
2 Çorba kaşığı bal
2 Çorba kaşığı antep fıstığı
Şerbeti İçin:
2 bardak su
2 bardak şeker (Şerbetini yapmak için ılık suyun içine şekeri ilave edip iyice karıştırarak eritin. Bu şerbetin özelliği kaynamadan yapılmasıdır.)
Hazırlanışı:
Yumurtalari, yagi, sekeri genis bir kaba koyup ustune un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyin. 15 dakika kadar yuksek hizda mikserinizle cirpin.Kagit dosenmis veya yaglanip unlanmis genis tepsinize dokup isitilmis 175 dereceli firininizda kek gibi pisirin. Kenarlari hafif kizaracak ama cok sertlesmesine izin vermeyin.Firindan alip ilinmaya birakin. Ustune serbetin bir kismini kasikla dokerek yumusamasini saglayin, ama cok sulu olacak sekilde dokmeyin, sadece nemlendirecek ve kolay sarilmasini saglayacak kadar. Hamurun ustune once bali surun, sonra cekilmis antep fistigini serpistirin. Daha sonra kisa kenarindan duzgunce rulo seklinde sarin.Kalan serbeti ustunden ve yanlarindan kasikla dokerek islatin. Isterseniz bir miktar serbet birakip servis yaparken dilimlediginiz tatlinin uzerine biraz gezdirerek serbetin heryere esit gelmesini saglayabilirsiniz.