Malzemeler:
*
4 s.b. sut
*
2 y.k. irmik
*
2 1/2 y.k. bugday nisastasi
*
1 s.b. + 1 t.k. toz seker
*
1 adet yumurtanin sarisi
*
1 pkt vanilya
*
1 t.k. limon suyu
*
10 - 15 adet kuru kayisi (enine ikiye bolunmus)
*
Findik, hindistan cevizi (suslemek icin)
Yapilisi:
1.
Kayisilari ayri bir tencerede biraz suyla haslayin.
2.
Genis bir tencerede sutu, irmigi, nisastayi, sekeri ve yumurta sarisini cirpin. Kisik ateste karistirarak, iyice koyulasip kati bir muhallebi kivamini alincaya kadar pisirin. Pistikten sonra vanilyayi ekleyip biraz daha karistirin ve atesten alin.
3.
Dilediginiz sekildeki bir cam kaba muhallebinin yarisini dokun ve katilasmasi icin buz dolabina koyun.
4.
Haslasiginiz kayisilari kevgirle tencereden alip bir kenarda bekletin, suyuna bir t.k. sekeri ve limon suyunu ekleyip sekeri eriyinceye kadar kaynatin. Ertesi gun kullanmak uzere bir kenara kaldirin.
5.
Muhallebi katilastiktan sonra uzerine kayisilari dizin ve tekrar bir sure dolapta bekletin.
6.
Geri kalan muhallebiyi de kayisilarin uzerine, seklini bozmadan, yavasca dokup tekrar dolaba koyun ve bir gece bekletin.
7.
Ertesi gun dolaptan cikardiginiz muhallebinin uzerine kayisi suyu ile hazirladiginiz sosu gezdirin, hindistan cevizi ve findik ile susleyin. Dilimleyip tabaklara alin ve soguk soguk servis yapin.
Tatlinin kati olmasi gerekiyor ki dilimlenebilsin, eger pisirme sirasinda tatliniz yeterince katilasmazsa bir c.b. kadar sute bir ya da iki t.k. kadar nisasta ekleyip tencereye katin ve pisirmeye devam edin.Kayısılı Fındıklı Muhallebi