Malzemeler :
3 yumurta
1 su b.toz şeker
1 su b.yoğurt
1 su b.irmik
1 su b.söke un
2 çorba k.tereyağı
1 p.vanilya
1 p.kabartma tozu
2 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için:
bütün fındık
Şerbeti için:
4 su b.toz şeker
4.5 su b.su
2 portakal suyu
1 dilim limon
Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına yumurtaları kırarak toz şekerle berber çırpın. Ardından üzerine yoğurdu da ekleyerek tekrar çırpın. Daha sonra üzerine portakal kabuğu rendesini, eritilmiş tereyağını ve irmik, vanilya, kabartma tozu, söke un karışımını dökün. İyice karışınca yağlanmış fırın kabına döküp üzerine bol fındık serptikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecede ortalama 25 dk. pişirin.
Diğer tarafta şerbeti için toz şekeri, suyu, portakal suyunu ve limonu alarak kaynatın.
Ilık olan şerbete ılık şerbeti dökerek kürdanla çekmesini sağlayın.