Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Cilt Soyma (peeling)  (Okunma Sayısı 3022 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
Azeri_Güzeli
Kraliçe
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 572



Üyelik Bilgileri
« : 10 Mayıs 2010, 21:57:20 »

Cilt yüzeyinde akne ve yara izlerini, inatçı lekeleri profesyonel ve medikal peeling işlemleriyle çok iyi sonuç alınıyor. Ancak profesyonel peelingler, yani cilt soyma işlemleri kış aylarında, en geç mart sonuna kadar uygulanabilir, yani güneş ışınlarına maruz kalmadığımız dönemlerde… Profesyonel uygulamalarda çeşitli madde ve teknikler kullanılarak bazen yumuşak bazen de sorunun ciddiyetine bağlı olarak güçlü olan uygulamalar söz konusu. Yumuşak uygulamalar daha hafif sorunların giderilmesi amacıyla enstitülerde; daha ciddi sorunların giderilmesi için uygulanan medikal soyma işlemlerinin ise hekimlerce yapılması gerekiyor.

Yumuşak peeling…

Enstitü bakımlarında peeling, cildin yenilenmesi ve renginin düzeltilmesi amacıyla yapılır. Zaten genel olarak enstitü bakımları, cilt temizliğinden sonra peeling uygulamasıyla başlıyor. Ancak bu derinlemesine etki yapan ciddi bir cilt soyma işlemi değildir, sadece cildi ölü hücrelerinden arındırarak daha sonra uygulanacak bakımlardan yararlanması sağlanıyor. Peeling işlemi ise ya düşük oranda meyva asitleri AHA (Alfa Hidroksi Asid) içeren bir ürünle, ya da granüllü bir ürünle yapılır. Bu tür granüllü ürünleri ev bakımlarında da kullanıyoruz.

Ama cildinizin leke, akne ve silemediğiniz başka izler varsa, bunu gidermenin yolu, cildin yüzeyini silgi gibi silerek üstteki tabakayı tüm kusurlarıyla birlikte alan bir peeling uygulaması olacaktır. Tamamen bitkisel içerikli olan ve dünyada kırk yıla yakın bir süreden beri uygulanan Green Peel enstitülerde uygulanıyor ve cildi ölü hücrelerden arındırarak rengini açıyor, akne, komedon ve çiltteki çeşitli izleri gideriyor. Meyva asitleri içerikli olan Green Peel, bir haftalık bir bakım programı gerektiriyor. İlk seans, masaj ardından, green peel maske uygulaması ile bir buçuk saat sürüyor. Birkaç gün içinde normal hayata dönülüyor.

Kimyasal Peeling…

Bu arındırma işlemlerinde, daha yüksek oranlarda Alfa Hidroksi Asitler (AHA) kullanılıyor.. Meyva asitlerinin en çok bilinenleri; şeker kamışından glikolik asit, sütten laktik asit; turuçgillerden sitrik asit, üzümden tartarik asit, elmadan salik asit ve söğütten salisilik asittir. Bunlardan glikolik asitle salisilik asit ve sitrik asit, son zamanlarda da laktik asit düşük oranlarda kozmetiklerde kullanılıyor. Tedavi amacıyla kullanımında ise, AHA konsantrasyonuna bağlı olarak makro ya da mikro düzeyinde soyma işlemi gerçekleşiyor:

Konsantrasyon derecesine göre etkisi: %15 konsantrasyona kadar AHA’lar ciltte yenilenme, dolaşımın artışıyla da metabolizmada canlanma sağlıyor. Konsantrasyon % 15-25′e çıkarıldığı zaman, sivilcelerle siyah noktalar gideriliyor, aşırı yağlanma kontrol altına alınıyor, cilt rengi ve dokusu düzeliyor. % 35 konsantrasyonda izler, lekeler ve kırışıklar gideriliyor.

Kimyasal peelinglerde Fenol peeling ile Trikloro asetik peeling uygulamaları, derinlemesine etki yaparak cildi soyduğu ve tahriş edici olduğu için ancak hekimler tarafından uygulanabilen yöntemler. Cildin kendi haline gelebilmesi 2 – 3 haftayı buluyor.

Dermabrazyon ve Mikrodermabrazyon..

En eski soyma tekniği olan dermabrazyonda döner başlığa bağlı metal fırçalar kullanılıyor. Sorununa göre belli bir noktaya ya da gerektiğinde bütün yüze uygulanıyor. Bu yöntem cildin alt tabakalarına kadar inebilen, hayli kanamalı ve son derece acı veren bir uygulama. İyileşme çok daha uzun sürede oluyor, ayrıca doku harabiyeti de söz konusu olabiliyor. Bu nedenle son yıllarda yeni bir teknik geliştirilerek mikrodermabrazyon uygulamasına geçildi. Bu kez, metal fırça kullanımı yerine soyma işlemi cilde kristal zerrecikler püskürten yeni aletlerle yapılıyor. Hem kanlı değil, acısı daha az, hem de iyileşme daha kısa sürelerde gerçekleşiyor.

Nelere dikkat edilmeli…

* Cildin soyulma işlemi ardından çok iyi korunması gerekiyor. Kış mevsimi bile olsa peeling ardından yüksek dereceli güneşten koruyucu ürünlerle hassaslaşan cilt korunma altına alınmalıdır.
* Peeling uygulamalarından önce, özellikle hassas ciltlerin soyma işlemine hazırlanması için bir ön bakıma ihtiyacı vardır.
* Soyma işleminin yapılacağı ciltte kapanmamış sivilce ve yaraların ya da benzer hasarların olmaması gerekir. Soyma işlemi bu durumlarda iyileşme sağlandıktan sonraya ertelenmelidir.
* Esmer tenlerde soyma işleminin lekelere yol açma olasılığı gözardı edilmemeli, peeling uygulamasından sonra güneşe asla çıkılmamalı ve güneşten koruyucu yoğun bir ürün kullanılmalıdır.

http://www.ciltsagligi.gen.tr/icerik.asp?id=390

KİMYASAL PEELİNG

Kimyasal peeling ( kimyasal soyma işlemi ), cilt yüzeyinin uyarılarak, cildin üst ölü tabakasının atılması prensibine dayanır. Böylece alt derideki kan dolaşımı, hücre üretimi ve kollojen doku canlanmasına destek olunur.

Dermatologların uygulayacakları, kimyasal peeling’de kullanılan madde çeşitleri büyük bir oranda, cilt yüzeyinin kontrollü soyulmasını amaç edinmiştir.

Günümüzde cilt doktorları tarafından en çok kullanılan ve tercih edilen çok yüzeysel (hafif) peelingler olan ; alfa hidroksi asitler , beta hidroksi asitler, poli hidroksi asitler’dir. Hidroksi asitlerin dermatolojideki kullanımı, cilt yenileme tedavileri adı altındaki cilt bakımı için yeni bir yöntem gibi görünse de, ilk kez doktor Eugene van Scott tarafından 1970’li yıllarda uygulanmıştır. Aslında tarihin derinliklerine indiğimizde, eski Mısırlı’ların Kleopatra’sının süt banyoları ( laktik asit,bir çeşit alfa hidroksi asittir ) ve fermente edilmiş şaraplarla ( tartarik asit,üzüm ve şaraptan üretilir,bir çeşit alfa hidroksi asittir ) cilt bakımı yaptığı bilinir. Romalılar, yüz maskesi olarak şarap fıçılarının dibindeki tortuyu kullanırlardı. Bu tarihsel güzellik sırlarını derinleştirmek tabii ki mümkündür. Tarihte kullanılan bu maddeler, hidroksi asitler denilen, meyve asitleri adı altında yer alır. Meyvelerin yanı sıra hidroksi asitler ; şeker kamışı , domates suyu, süt, şarap’tan da elde edilir. Bütün hidroksi asitler, kronolojik yaşlanma belirtilerinde, lekelerde ve akne tedavilerinde son derece etkilidir. Hidroksi asit tedavileri, dermatologlar tarafından konsantrasyon ve Ph’ları bilinçli olarak ayarlanarak, farklı cilt sorunları ve cilt tiplerinde kısa sürelerde ve etkili şekilde uygulanır. Uygulama sonrasında, kişi, günlük işlerine rahatça devam eder, sosyal hayatından geri kalmaz. Reçete edilen dermatokozmetik ürünler ve mutlaka güneş koruma kremi kişi tarafından hergün peeling uygulanan cilde sürülür. Gerekirse, medikal tedavi de eklenebilir.

Kimyasal Peeling’in derecesi, yüzeysel ve orta dereceye gelmeye başladıkça, peelingi uygulayacak doktorun klinik tecrübe ve uzmanlık bilgisi ön plana çıkmaktadır. Örneğin yüzeysel ve derecesi arttıkça, orta derinlikte bir peeling olan TCA ( trikloroasetik asit ), bu derinlikteki peelingler arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Bu peelingin, dermatologlar tarafından uygulanmaması halinde hoş olmayan sonuçlarla karşılaşılabilir. TCA peeling uygulaması ile üst deri ve orta derinin ( dermisin ) üst tabakaları hedef alınır. Uygulamadan sonraki 5-7 gün içerisinde cilt pul pul soyulur. Orta deri ortalama olarak 2-3 hafta içerisinde toparlanır,canlanır, üst deri ışıl ışıl bir görüntü alır. Genellikle ; sivilce izleri, güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, kırışıklıklar, keratozlar, bu peelingin uygulanmasındaki ana nedenlerdir. Dikkat edilecek en önemli konular ; bu peelingi, doğru cilt tipine, uygun derece ve sürelerde uygulamaktır.

Kimyasal peeling seansları, çeşitlerine ve derecelerine göre değişmekle birlikte, ortalama minimal 7 gün arayla yapılabilen, tedavi ihtiyacına göre değişebilen seans aralıkları ve hastaların ihtiyacına göre oluşturulan, hücre yenilenmesini hızlandıran, renk hücreleri olan melaninleri dengeleyen ve cildin genç diri görünmesini sağlayan kollojen üretimini arttırtan, yüzyılın dermatolojik cilt bakımlarıdır.

BİTKİSEL PEELİNG
Tıp bilimleri de bugün ilaçlar için hala bitkileri araştırmakta ve onların kimyasal yapılarını analiz ederek faydalı etken maddelerini bulmaya çalışmaktadır. Bir bitkinin anlamı sadece çeşidine ve miktarına bağlı değildir. İçerdiği etken maddeye göre değerlendirilmelidir. En doğru ve emniyetli tedaviyi yapabilmek için bu bitkileri ve kombinasyonlarını iyi tanımak gerekir.

Bitkisel kaynaklı cilt soyma metodu olan bitkisel peeling, doktorlar tarafından geliştirilmiş bir cilt yenileme yöntemidir. Almanya’da 1959 yılında, ilk uygulamalar başlatılmış, daha sonra da dermatolog, allergolog Dr. Christine Schrammek -Drusio ‘nun çalışmalarıyla bugünkü durumuna gelmiştir. Bu bitkisel yöntemde cildin soyulması tamamen bitkisel kaynaklı ürünlere dayanmaktadır. Cilt soyucu ve yenileyici yeni bitkisel kompleksler de eklenerek etkinliği artırılmıştır. Aylık kürler halinde, uygulanan bu metotta, bitkisel karışımı; proteinler, karbonhidratlar, vitaminler, viskoz madde, sıkılaştırıcılar, fitohormonlar, enzimler, mineral tuzlar içerir.

İçeriğindeki maddelerden bazıları: Ormanda yetişen at kuyruğu, sulak yerde yetişen atkuyruğu, hercai menekşe, sarısabır, altıncık, gölde yetişen yosun, denizde yetişen yosun, papatya, sinir otu, ciğer otu, allantoin, pantenol, meyan kökü, buğday tohumu ekstresi, ökse otu, hamemelis virginialis, maya, sülfür, hiyalüronik asit, kılıç otu, melissa, ada çayı…

Pudra formundaki Bitkisel Peeling, bitkilerin yaprakları, çiçekleri, kökleri kurutulmuş şekilde sunulur. Bu karışım, konsantre bir losyonla karıştırılarak kullanma hazırlanır. Sonrasında seçilen deri alanında özel masaj ile lokal olarak uygulanır.

Aylık kürler halinde uygulanan BİTKİSEL PEELİNG ;

1) Kan dolaşımını hızlandırır.
2) Üst deride yenileyici etkisi vardır.
3) Kollojen üretimini arttırmada yardımcı olur.
4) Siyah noktaları azaltır.

Bitkisel peelingin uygulama basamakları ;

* Temizlik,
* Sıcak havlularla cilt pansumanı,
* Bitkisel peeling’in özel masaj ile uygulanması,
* Masaj süresi sonrasında gazlı bez ile cildin kapatılması,
* Bekletme süresinde batma hissini azaltmak için özel hazırlanmış losyon ile rahatlatma,
* Bekletme süresi bitiminde peelingi yavaşça yüzden sıyırma,
* Özel karışım krem ve güneş ışınlarından koruyucu krem sürme,
* Hastayı, 4–5 gün sonra yapılacak ikinci bakıma kadar, bilgilendirme,
* Hastanın yer yer soyulma belirtileri gösteren cildine 4-5 gün sonra , maske ve mekanik soyma işleminin uygulanması.

Bitkisel Peeling’in uygulandığı durumlar:

*
Yağlı, kan dolaşımı kötü, soluk,geniş gözenekli ciltler
*
Aknenin çeşitlerinde ( siyah nokta, beyaz nokta, iltihaplı sivilce )
*
İzler ( akne, tıbbi operasyon, kaza, yanık sonucu oluşan )
*
Güneş hasarlı ciltler
*
Kronolojik yaşlanmaya meyilli ciltler
*
El cildindeki yaşlılık belirtilerinde ( lekeler, gevşeme, kırışıklık )
*
Lekeler
*
Sellülitte destek tedavisi ( mezoterapi, LPG,oksijen tedavisi, beslenme programı, egzersiz kombinasyonu tavsiye edilir )
*
Ciltteki çatlaklarda ( gebelik sonrası, kilo alıp vermek, kas çalışmaları sonrasında, ergenlikteki çatlaklarda yardımcı tedavi olarak )
*
Sarkmış ve gevşemiş karın derisi, üst kol içi ve üst bacak içlerinde
*
Kıl dönmelerinde ( yardımcı tedavi olarak )

Bitkisel Peeling’in uygulanamadığı durumlar:

*
Bakteriyal veya viral orijinli cilt hastalıkları
*
Alerjik ve hassas ciltler
*
Sentetik A vitamini derivesi içerikli akne tabletlerinin tedavisi sırasında ( ör: Roaccutane )
*
Oral kortizon tedavisi sırasında
*
Bir cilt hastalığı olan Rozaesea’da
*
İlerlemiş kılcal damar genişlemeleri olan ciltler
*
Aktinik keratoz gibi kanser öncüsü durumlarda
« Son Düzenleme: 17 Eylül 2011, 01:08:42 Gönderen : SagittariuS » Logged

...
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Cilt Soyma (peeling)
« Posted on: 04 Mayıs 2024, 08:05:26 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Cilt Soyma (peeling) oyunlari, Cilt Soyma (peeling) programi, Cilt Soyma (peeling) oyunu indir, Cilt Soyma (peeling) program yükle, Cilt Soyma (peeling) download, Cilt Soyma (peeling) istenmeyen tüyler, Cilt Soyma (peeling) resimleri, Cilt Soyma (peeling) haber, Cilt Soyma (peeling) yükle, Cilt Soyma (peeling) lazer epilasyon, Cilt Soyma (peeling) msn eklentisi, sarki sözleri
kezban62
Moderatör
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 11424



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : 10 Eylül 2010, 11:36:17 »

Teşekkürler.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Peeling Yeni
Cilt Hastalıkları
kezban62 0 1591 Son Mesaj 07 Mayıs 2010, 14:35:25
Gönderen : kezban62
Kimyasal Olmayan Cilt Detoksuyla Cilt Bakımı Yeni
Cilt Hastalıkları
kezban62 0 2277 Son Mesaj 07 Mayıs 2010, 16:07:03
Gönderen : kezban62
Cilt Yenileme Ve Gençleştirmede Kimyasal Peeling Yeni
Yüz ve Cilt Estetiği
Azeri_Güzeli 2 3496 Son Mesaj 10 Eylül 2010, 11:35:35
Gönderen : kezban62
Kimyasal Peeling Ile Cilt Yenileme Yeni
Yüz ve Cilt Estetiği
Azeri_Güzeli 1 2668 Son Mesaj 10 Eylül 2010, 11:36:44
Gönderen : kezban62
Cilt Kurumasının Nedenleri Nelerdir ? Cilt Kuruması Neden Olur ? Yeni
Kadınca
_dark_ 0 2312 Son Mesaj 01 Temmuz 2011, 13:48:43
Gönderen : _dark_