Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Balkabağı Soslu Kalkan  (Okunma Sayısı 1255 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
kezban62
Moderatör
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 11424



Üyelik Bilgileri WWW
« : 24 Mayıs 2010, 13:04:45 »

kalkan dilimi (toplam yaklaşık 750 g)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 balkabağı dilimi (yaklaşık 500 g)
1 çorba kaşığı tozşeker eritilmiş suda haşlanıp küçük küpler halinde kesilmiş)
1 küçük soğan (iri doğranmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı balık suyu
6 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
3 çorba kaşığı krema
1 küçük sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra çok ince kıyılmış) ya da 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
2 taze soğan (ayıklanıp 1 cm boyunda verevine kesilmiş)

Ayçiçek yağını kalın dipli birtavaya koyup tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın. Isınınca balkabağı küpleri soğanlar ve tuzun yarısını koyup sürekli karıştırarak 7 dakika pişirin. Limon suyunun 1 çorba kaşığını ayırıp geri kalanını ve balıksuyunu tencereye ekleyerek karışımı birta-şım kaynatın. Sonra ateşi kısıp tavanın üstünü yarı yarıya örterek karışımı hafif ateşte 10 dakika kadar pişirin. Bu arada fırınınızın ızgarasını ısıtın.
Tavayı ateşten alıp içindeki karışımı blendır kabına aktararak püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın (arada 1 kez durdurup kabın çeperlerine yapışanları bir kaşıkla kazıyarak içine atın). Sonra püreyi bir kâseye aktararak bir kenara bırakın. Kremayı ve sivribiberleri (ya da pul kırmızıbiberi) bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtun ve ara sıra karıştırarak 3 dakika pişirin. Sonra ateşi kısıp kâsedeki balkabaklı püreyi bir çorba kaşığıyla kremalı karışıma katın (her kaşıktan sonra iyice çırpın) ve tencereyi ateşten alarak bir kenara bırakın.
Balık dilimlerini soğuk su altında yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra balıkların üstlerine kalan tuzu ve ayırdığınız limon suyunu serpin. Balıkları çok az tereyağıyla hafifçe yağlanmış ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup kabı fırın ızgarasının altına yerleştirerek balıkları 4 dakika ızgara edin. Sonra balık dilimlerini altüst edip taze soğan parçalarını serpiştirin ve hafifçe kızarıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin.
Tencereyi ateşten alıp balık dilimlerini ısıtılmış 4 servis tabağına aktarın. Çevrelerine kaşıkla balkabağı sosunu döşeyip bekletmeden servis yapın.
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Balkabağı Soslu Kalkan
« Posted on: 19 Mayıs 2024, 13:26:41 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Balkabağı Soslu Kalkan oyunlari, Balkabağı Soslu Kalkan programi, Balkabağı Soslu Kalkan oyunu indir, Balkabağı Soslu Kalkan program yükle, Balkabağı Soslu Kalkan download, Balkabağı Soslu Kalkan istenmeyen tüyler, Balkabağı Soslu Kalkan resimleri, Balkabağı Soslu Kalkan haber, Balkabağı Soslu Kalkan yükle, Balkabağı Soslu Kalkan lazer epilasyon, Balkabağı Soslu Kalkan msn eklentisi, sarki sözleri
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Bütün Balkabağı Dolması Yeni
Dolmalar
kezban62 0 1924 Son Mesaj 26 Kasım 2011, 13:21:17
Gönderen : kezban62
Muskatlı Balkabağı Çorbası Yeni
Çorbalar
kezban62 0 1928 Son Mesaj 17 Aralık 2011, 13:18:46
Gönderen : kezban62
Mini Balkabağı Kekleri Yeni
Kekler - Pastalar
imge34 1 2550 Son Mesaj 30 Mayıs 2013, 15:40:22
Gönderen : callie