Malzemeler: DİKKAT: PASTA 2 SAAT BUZDOLABINDA BEKLEMELİ
PASTA TABANI İÇİN:
3 yumurta
90 gr tozşeker
90 gr un
İÇ MALZEME İÇİN:
750 gr sert elma
1 paket vanilya aromalı puding
450 ml elma suyu
50 gr tozşeker
200 gr krem şanti
100 gr labne peyniri
30 gr pudraşeker
50 gr bitter çikolata
Nasıl Hazırlanır:
1) Fırını 175 derecede ısıtın. Kelepçeli yuvarlak bir pasta kalıbına fırın kağıdı yerleştirin.
2) Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Unu karışıma ekleyip karışımı kalıba dökün. Pasta tabanını 15 dakika kadar pişirin.
3) Elmaların kabuklarını soyup dörde bölün. Çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde kesin.
4) Puding tozunu 5 çorba kaşığı elma suyu ile karıştırın. Artanını şeker ile kaynatıp pudingi ilave edin. Elma dilimlerini de kattıktan sonra karışımı 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
5) Pasta tabanını kalıptan çıkarın. Elmalı karışımı pasta tabanının üzerine yayın. 2 saat buzdolabında bekletin.
6) Krem şantiyi hazırlayın. Labne peynirini pudraşekeri ile karıştırıp krem şantiyi ekleyin. Karışımı pastanın üzerine yayın. Çikolatayı rendeleyip pastanın üzerine serpin