kezban62
|
|
« : 04 Temmuz 2011, 11:31:21 » |
|
11 Günlük Yaz Diyeti - Kilo Vermk İçin Diyet Listesi - Ender Saraçtan Yaz Diyeti - 11 Günlük Diyet Listesi
Bu hafta sizler için 11 günlük yaz diyet listesi hazırladım. İşte diyet listemiz: 1. GÜN Sabah: 7:30
1 bardak ılık su + 5- 6 damla limon + ½ tatlı kaşığı bal. Ayurvedik gıda takviyenizi ballı-limonlu su ile içip üzerine bir fincan sıcak su içiniz. Kahvaltı: 8:00 (20 -30 dakika sonra)
1 dilim kızarmış kepek ekmeği +1 dilim az yağlı dil peyniri (mozarella-lor-çökelek ) + 2 adet hafif acı sivribiber + 4- 5 adet sıcak sudan geçirilmiş zeytin. Ara: 3 esmer kuru kayısı Öğle Yemeği: Tavuk ızgara (derisiz) + yeşil salata (marul, roka, tere, maydanoz gibi) +1 çay bardağı diyet yoğurt. İkindi: 15:00
Meyve, yeşil elma 1 adet / armut 1 adet / kivi 1 adet / ayva 1/2 adet / greyfurt ½ adet veya 1 avuç hamimsi, sert, diri kütür kayısı / nektari / şeftali / çilek / vişne / erik / kiraz / mürdüm eriği gibi. 17:00: 3 ceviz içi 18:30: Ayurvedik gıda takviyenizi ılık su ile içip üzerine bir fincan sıcak su içiniz. Akşam Yemeği:19:00
Gece mayalı gıda yok (Yoğurt, peynir gibi) Güveçte etsiz domatesli türlü + yeşil salata + 2 dilim kepekli ekmek (Tercihen kızarmış) Gece: 21:00 2 adet meyve
NOT 1: Ayurvedik ilaçlar önerildi ise; yemeklerden 30 dk önce ılık bir su ile içilmeli ardından 1 fincan sıcak su içilmelidir. NOT 2: Belirtilen saatler öğünler için önerilen rutin saatlerdir. 2. GÜN Sabah: 1 bardak ılık ballı limonlu su, 20 -30 dakika sonra kahvaltı. Kahvaltı: 1 fincan diyet süt + 4- 5 kaşık sade yulaf ezmesi. Ara: 1 meyve (listeden sert-diri- kütür fazla şekerlenmemiş, çok soğuk yenmeyecek.) Öğle Yemeği: Soya kıymalı lahana kapuskası veya ıspanak - semizotu – taze fasulye + light yoğurt (yarım kase) + bol yeşil salata. İkindi: 15:00 1 meyve (listeden sert- diri- kütür fazla şekerlenmemiş, çok soğuk yenmeyecek). 17:00: 1 dilim kepek ekmeği + 2 tatlı kaşığı şekersiz marmelat. Akşam: Balık Izgara (derisiz) + yeşil salata + sebze sote (brokoli, taze fasulye, ıspanak, kabak, bezelye, patlıcan, bürüksel lahanası.) Gece: 1 adet meyve + 1 çay bardağı dolusu beyaz leblebi (tuzsuz) 3. GÜN (Sulu Diyet) Sabah: Ballı limonlu su, 20- 30 dakika sonra kahvaltı. Kahvaltı: Az şekerli (4- 5 kuru üzümle tatlandırmak daha uygundur) kabuk tarçınlı karanfilli elma kompostosu (kabuklarıyla beraber). Ara Öğün: 1 kase az şekerli komposto içilecek. Öğle Yemeği: 1 kase sebze çorba ( az sıvı yağlı ) + 1 bardak ayran (light yoğurt ile).
İkindi: 15:00 1 kase az şekerli komposto + 1 bardak ayran (light). 17:00: 1 kase az şekerli komposto. Akşam: Etsiz sulu sebze yemeği veya çorba + 1kase komposto. Gece: 1 kase az şekerli komposto. 4. GÜN Sabah: Ballı limonlu su, 20- 30 dakika sonra kahvaltı. Kahvaltı: 1 dilim kızarmış kepek ekmeği + zeytin (5- 6 adet sıcak sudan geçirilmiş) + yeşillik + 2- 3 adet hafif acı sivri biber + 1 tatlı kaşığı diyet kuşburnu marmelatı. Ara: 3 esmer kuru kayısı + 4 kabuksuz badem. Öğle yemeği: Etsiz taze fasulye + cacık (bol dereotlu) – 4 kaşık light yoğurt ile + yeşil salata. İkindi: 15:00 1 adet meyve + 1 parmak dil peyniri. 17:00: 3 ceviz içi.
Akşam yemeği: (Gece yoğurt ve peynir yok.) Balık ızgara (1 orta boy) yeşil salata + salatalık (kabuklu). Gece: 2 meyve. 5. GÜN Sabah: Ballı limonlu su, 20- 30 dakika sonra kahvaltı. Kahvaltı: 2 dilim ince kepek ekmeği + 2 dilim dil peyniri + mozarella veya çorba kaşığı lor - çökelek + yeşillikten (tost yağsız).
Ara: 3 esmer kuru kayısı. Öğle Yemeği: Omlet (3 yumurta beyazı + 1 yumurta sarısı ile yapılmış sebzeli taze soğanlı omlet), ıspanaklı, pazılı veya mevsim sebzeleriyle + maydanoz ve dereotlu + yeşil salata. İkindi: 15:00 1 bardak ayran (light). 17:00: 1 bardak greyfurt suyu veya 1 yeşil elma (kabuklu). Akşam: Mayalı gıda yok. Akşam Yemeği: Sebze yemeği (etsiz semizotu yemeği) + yeşil salata + 4- 5 kaşık kepekli makarna. Gece: 1 adet meyve. 6. GÜN Sabah: Ballı limonlu su, 20- 30 dakika sonra kahvaltı.
Kahvaltı: 2 adet meyveden meyve salatası, üzerine 2 tatlı kaşığı silme fındık rendesi + tarçın. Ara: 1 saat sonra 1 bardak ılık light süt. Öğle yemeği: Tavuk sote (mantarlı sebzeli) + yeşil salata + salatalık. İkindi: 15:00 1 bardak ayran + 1 meyve. 17:00: 3 esmer kuru kayısı. Akşam: Tek yufkadan kabaklı teflon tavada börek + yeşil salata.
Gece: Yemekten 1,5 saat sonra 1 meyve. 7.GÜN Sabah: Ballı limonlu su, 20- 30 dakika sonra kahvaltı. Kahvaltı: 2 dilim kepek ekmeği kızarmış + sıcak sudan geçirilmiş 6-7 adet zeytin + yeşillik + 3-4 adet yeşil sivri biber. Ara: 1 meyve. Öğle Yemeği: Etsiz türlü yemeği + 1 kase light yoğurt + salata.
İkindi: 15 :00 1 meyve 17:00: 1 dilim ekmek + 2 tatlı kaşığı marmelat. Akşam: Yoğurt ve peynir yok. Balık ızgara (1 orta boy) + yeşil salata + zeytinyağlı enginar + bakla veya kabak + taze fasulye (patates, havuç yok). Gece: 2 adet meyve (biri kivi olacak). 8. GÜN Sabah: Ballı limonlu su. Kahvaltı: 2 parmak yağsız light peynir + 2 dilim kepekli ekmek (tost yapılacak). Ara: 1 avuç sert çilek veya diri meyve. Öğle Yemeği: Zeytinyağlı barbunya (4- 5 kaşık) + 1 dilim kepekli ekmek + yeşil salata. Ara: 15 :00 1 adet yeşil elma. 17:00: 1 parmak light dil peynir. Akşam: 1 kase mevsim sebzeleri ile yapılmış çorba + 2 - 3 kaşık kepekli makarna + yeşil salata. Gece: 2 adet meyve. 9. GÜN Sabah: Ballı limonlu su. Kahvaltı: 1 dilim kepekli ekmek + 1 dilim dil peyniri +3- 4 adet siyah zeytin. Ara: 1 bardak ayran + 2 esmer kuru kayısı. Öğle yemeği: Zeytinyağlı taze fasulye + 2 ince dilim ekmek + çoban salata.
İkindi: 15 :00 1/ 2 adet simit + bitki çayı. 17:00: 1 adet meyve. Akşam Yemeği: Izgara balık + roka - marul – semizotu salata. Gece: 1 adet meyve. 10.GÜN Sabah: Ballı limonlu su. Kahvaltı: 2 dilim kızarmış ekmek + 1 dilim dil peyniri, mozarella + 1 tatlı kaşığı diyet kuşburnu marmelatı. Ara: 1 adet meyve. Öğlen yemeği: Etsiz türlü +1 kase cacık + 1 dilim ekmek. Ara: 15 :00 1 bardak ayran. 17:00: 3 esmer kuru kayısı + 4 kabuksuz badem. Akşam: Tavuk şiş + sebze garnitür (bol kabaklı). Gece: 2 adet meyve. 11. GÜN (Sulu Diyet) Komposto ve Detoks Yemeği Tarifi Komposto Tarifi: Öğleye kadar tarçın ve karanfilli, 3-4 kabuklu yeşil elma, 3-4 kuru kayısı ve 5-6 kuru üzüm/tüm gün kompostosu içilecek. Öğleden itibaren lahana çorbası içilecek.
Detoks yemeği tarifi için malzemeler:
Semizotu/kabak 3-4 adet
1 büyükçe soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Ayurveda ve Aile Hekimliği Uzmanı ve Beslenme Danışmanı Uzmanı Ender Saraç
|